- 4 cuixes d'ànec
- 1/2 kg salsafins
- 1 ceba gran
- 2 tomàquets madurs ratllats
- 1/2 got de vi blanc
- brou de carn o de pollastre
- oli, pebre negre, sal
- per la picada : un grapat d'ametlles, alls, julivert, 1 fetge de pollastre.
Elaboració:
Tallar les cuixes en 2 trossos, rentar.
Rostir l'ànec salpebrat en una cassola amb una mica d'oli, a foc mitjà..
Retirar l'ànec quan estigui ros, i si cal treure una mica d'oli, ja que la pell deixa molt de greix.
Picar molt fina la ceba i deixar fer en el mateix oli a foc baix amb una mica de sal perquè suï. Quan estigui ben tova, afegir el tomàquet, anar remenant fins que el sofregit estigui ben brillant i afegir-li 1/2 got de vi blanc, deixant 10 minuts que s'evapori .
A continuació afegir l'ànec, mig cobrint amb el brou . Tapar i deixar coure a foc baix. L'ànec és molt dur, i triga molt a quedar tou (1 hora i mitja o 2, depenent... el millor és de tant en tant punxar a veure si està cuit). Vigilar que no quedi sense suc i si cal afegir brou. Rectificar de sal.
A part, haurem netejat bé els salsafins, bullint-los amb una mica de sal, a continuació s'escorren bé i s'enfarinen i fregeixen. En el mateix oli fregir el fetge de pollastre. Reservem.
Quan l'ànec estigui ben tovet, afegir la picada feta amb una dotzena d'ametlles torrades, 2 grans d'all i una mica de julivert, i també el fetge de pollastre prèviament fregit. Deixatar amb una mica de brou i afegir al guisat, remenant bé. 10 o 15 minuts després afegir els salsafins , sacsejant bé la cassola que quedi ben repartit. 10 minutets més i ja estarà a punt, tot i que com tots els guisadets, millor fer-lo un dia per l'altre així queda més bo !!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada