Ingredients:
- 1 pollastre de pagès de 1'750 kg.
- 1 ceba gran
- 2 tomàquets madurs
- 2 grans d'all
- 1/2 got de vi ranci
- Unes quantes prunes seques, dàtils, orellanes, panses sense pinyol
- 1 grapat de pinyons
- OOVE, sal , pebre negre
Aquesta recepta l'he fet amb una slow cooking (olla de cocció lenta). Es pot fer en els fogons en una cassola, amb el procediment tradicional i a foc molt baix, i els temps poden canviar.
Elaboració:
Tallar el pollastre a quartso vuitens, depèn de la mida i rentar bé.
Salpebrar-lo.
En una paella amb una mica d'oli el daurem lleugerament per segellar-lo. Retirar.
Tallar la ceba en juliana i els alls deixar-los sencers (els hi donem un cop amb el ganivet).
Sofregir-ho tot fins que ho tinguem amb bon color, i hi afegim el tomàquet ratllat, sense pells ni llavors). Deixar-ho coure tot plegat i quan ja estigui fet, hi tirem els fruits secs i els hi donem quatre voltes. A continuació hi tirem el vi ranci. Deixar evaporar uns 5 minuts. Rectificar de sal.
Col·loquem el pollastre en l'olla de l'slow cooking, i a sobre hi tirem el sofregit, barrejant-ho bé i que ens quedi ben posat el pollastre.
Ho coguem 4'5 h, en "baixa".
Quan faci 4 hores ho podem destapar per controlar la cocció, ja que el temps pot dependre de la marca de l'olla (jo tinc la crock-pot) i del pollastre (si és de pagès o no).
Com tots els guisats, millor fer-ho un dia per l'altre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada