Ingredients:
- 1 conill
- 1 ceba gran
- 3 patates mitjanes
- 4 tomàquets de penjar
- All i julivert
- Romaní i farigola
- OOVE, sal, pebre negre
- Vi ranci
Elaboració:
Tallar el conill a quarts, rentar bé i assecar.
Pelar les patates i tallar a rodelles gruixudes i la ceba a trossos una mica grans.
Distribuir les patates en una safata de forn amb una mica d'oli. Col·locar també la ceba i salpebrar tot, tirant també un raig d'oli per sobre.
Posar al forn prèviament escalfat a uns 190º durant aprox. 20 minuts (escalfor a dalt i baix).
Posar a sobre el conill (salpebrat), els tomàquets tallats pel mig , un polsim de farigola i una branqueta de romaní (segons el vostre gust), també una mica d'all i julivert picats (un parell de grans) i ruixant amb una mica d'oli verge d'oliva.
Afegir 100 ml. de vi ranci i tornar a posar al forn .
Coure uns 20/25 minuts, i donar la volta al conill, ruixant per sobre amb el suquet que s'hi va fent, i el deixem 20 minuts més. Si veiem que ens queda massa sec, hi podem afegir una mica d'aigua o vi blanc.
Comprovar en aquest moment si el veiem cuit i si no, deixar-lo una estona més.
Per últim, quan ja està cuit, posar el grill uns minuts i així ens queda una mica torrat.
Servir acompanyat amb les patates.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada