Ingredients:
- 1 placa de pasta de full (rodona)
- 4 pomes (pink lady, golden.....)
- 100 gr. de sucre blanc
- 1 llimona
- Uns daus de mantega
- Per la nata: 200 cc. de nata líquida per muntar i 40 gr. de sucre de llustre (sucre glas)
Elaboració:
Pelem les pomes, els hi traiem el cor i les tallem en 4 trossos cada una. Reservem.
Agafem una paella o cassola que pugui anar al forn i hi posem el sucre, a foc mitjà. Li tirem un raig de suc de llimona i ho deixem al foc sense remenar. El sucre se'ns anirà desfent, fins agafar un color torradet, alerta que no se'ns cremi. Si cal, movem una mica la paella, però no ho remenem.
Traiem del foc i a continuació hi tirem uns daus de mantega (com 25 gr.) i anem movent la paella fins que s'hagi fos.
Anem col·locant els trossos de poma de manera ordenada a sobre del caramel, amb la part externa de la fruita mirant cap a baix, cobrint al màxim tota la base.
Posem al forn ja calent a 180º , durant 10 minuts, amb la fi que les pomes se'ns coguin una mica i perdin aigua.
Preparem la placa de la pasta de full, i si cal la retallem. Es tracta que quedi uns 5 cm. més gran que la paella o cassola on estem fent la tarta.
Traiem la paella del forn, i hi posem a sobre la placa de pasta de full. Amb el mànec d'una cullera, anem prement el voltant de la pasta de full, encavalcant cap en dins perquè se'n vagi cap al fons, de manera que les pomes ens quedin com encapsulades. Fem 3 forats a sobre a manera de xemeneia, per facilitar que marxin els vapors i no ens quedi la pasta fullada humida.
Ho posem al forn (foc a dalt i baix) a 200 º durant uns 20 minuts, fins que veiem que està torradeta.
Ho traiem i vigilant molt de no cremar-nos, amb el mànec d'una cullera anem desenganxant la tarta de la paella. Un cop fet per tot el voltant, amb compte, per la part de sobre, la movem, donant una volta sentit roda del rellotge, amb delicadesa per no trencar la pasta fullada.
Busquem un plat una mica més gran i amb molta cura li donem la volta amb el plat (com si fos una truita de patata)
Per fer la nata :
En un bol molt fred, amb les varetes i la nata líquida que haurem posat al congelador 10 minuts, batem la nata junt amb el sucre glas fins que estigui ferma.
Es pot consumir la tarta tèbia o freda, i la servim amb una cullerada de nata muntada.
Jo l'he fet sense gluten, amb una pasta de full rodona de Buitoni.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada