diumenge, 18 de maig del 2025

CONILL AMB ROSSINYOLS I RATAFIA

 

Ingredients:


  •  1 conill petit (d'aprox. 1 kg) amb el fetge.
  • 2 cebes tendres mitjanes
  • 1 safata de rossinyols
  • 2 grans d'all
  • 2 tomàquets madurs
  • 100 ml. de ratafia
  • Brou de verdures (o de pollastre)
  • Pebre negre, pebre vermell dolç, sal, oli.
  • Per fer la picada (alls-julivert-ametlles-avellanes-2 palets de pa- el fetge del conill)


Elaboració:

Tallar el conill en 8 trossos. Salpebrar.
En una cassola el rostim a foc mitjà, quan estigui daurat el retirem (també el fetge).

En el mateix oli hi sofregim la ceba tallada en juliana. Un cop  transparent hi afegim el tomàquet ratllat (sense pell ni llavors) i una culleradeta de pebre vermell dolç.
Quan estigui ben sofregit, hi tirem la ratafia i deixem que evapori alcohol, a poc mitjà-baix uns 10 minuts.

Incorporem el conill i ho barregem bé, i hi tirem uns 200 ml. de brou de verdures (o de pollastre). Tapem i deixem que cogui a foc lent uns 30 minuts.

Mentrestant, netegem bé els rossinyols, els salem una mica i els posem en una paella amb rajolí d'oli, que ens tregui tota l'aigua i ens quedin una mica cuits. Els afegim al conill quan ja porti uns 15 minuts coent. Afegir brou si cal. 

Fem la picada amb un gra d'all, una branca de julivert, uns palets de pa (o una llesca de pa sec fregit) , el fetge que hem fregit , 6 ametlles i 6 avellanes torrades. Ho piquem que quedi ben fi i ho tirem a la cassola quan porti uns 30 minuts coguen. Ho sacsegem bé i ho rectifiquem de sal si cal . Tornar a tapar i deixar 5 minuts més.



Millor ho cuinem el dia abans, queda millor.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada