Ingredients:
- 1/2 pollastre
- 1/2 conill
- 1 tira de ral de costella porc
- 12 mandonguilles
- 3 botifarres
- Uns quants bolets (de pot, conserva...)
- 1 ceba gran
- 3 tomàquets madurs
- OOVE, sal, pebre negre
- 1/2 got de vi ranci
- Per la picada (1 llesqueta pa fregit, 12 ametlles torrades, uns quants pinyons, 2 grans d'all i julivert.
Elaboració:
Tallar tota la carn a trossos no massa grans. Salpebrar-la.
En una cassola amb una mica d'oli, anem fregint tota la carn per tandes, fins que quedi rossa ( les butifarres senceres i un cop cuites les tallem pel mig, i les mandonguilles fregirles en una paella a part ). Anem retirant i reservem.
En el mateix oli, hi tirem la ceba tallada ben petita i quan estigui feta, el tomàquet.
Quan tinguem el sofregit ben brillant, afegir el vi ranci i deixar evaporar 5 minuts.
Després tirar-hi tota la carn i remenar bé perquè es barregi amb el sofregit. Afegir un parell de gots d'aigua i salpebrar. Tapar i deixar a foc baix-mig.
En una paella, amb una mica d'oli , sofregir els bolets (als que hi haurem afegit 1 cullerada de farina). Quan estiguin fets afegir-los a la cassola i tapar. Coure durant 1/2 hora, a foc baix, anem sacsejant la cassola, que ens quedi tot ben repartit. Si cal afegir una mica més d'aigua que no ens quedi sec.
En una paella, amb una mica d'oli , sofregir els bolets (als que hi haurem afegit 1 cullerada de farina). Quan estiguin fets afegir-los a la cassola i tapar. Coure durant 1/2 hora, a foc baix, anem sacsejant la cassola, que ens quedi tot ben repartit. Si cal afegir una mica més d'aigua que no ens quedi sec.
Com tots els guisats, millor fer el dia abans, que reposi.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada