Ingredients:
- 4 llenguados una mica grans
- 16 gambes vermelles fresques
- 1/2 porro (la part blanca)
- 1/2 pastanaga
- 2 tomàquets madurs
- 1 ceba
- 1 gra d'all
- 1 copeta de conyac
- 1 fulla de llor
- 350 ml. de fumet de peix
- 50 ml. de nata líquida
- 1 fulla de llorer
- OOVE, sal, pebre vermell, farina
Elaboració:
Treure 4 filets de cada llenguado (sense pell). Pelar les gambes i reservar els caps i les cloves.
Enrotllem cada filet amb una gamba al mig (ho travessem amb un escuradents i així no s'escaparà la gamba i els filets no s'obriran). Els salem i enfarinem.
En una paella amb una mica d'oli, els marquem (els acabarem de coure cap al final.)
Agafem una cassola amb un raig d'oli, sofregir els caps i les cloves de les gambes, aixafant per treure la substància. A continuació coure la ceba, el porro, el gra d'all i la pastanaga, tot tallat petit. Quan ja estigui sofregit, hi afegim els tomàquets ratllats (sense pell ni llavors) amb una culleradeta de pebre vermell dolç i la fulla de llorer.
Quan ja tinguem tot ben brillant, hi tirem el conyac i flamejarem (ull apagueu l'extractor per evitar un espant).
Remullar amb el fumet de peix i deixar bullir a foc baix durant 25/30 minuts. Tirar la nata líquida i deixar 5 minuts més.
Colar-ho tot en un colador xinès, prement bé per treure tota la substància. En quedarà una salsa espessa.
Escalfar el forn i un cop calent, posar els rotllets de llenguado en una safata, uns 8 minuts a 180º.
Servir en un plat els rotllets (els hi traiem els escuradents) amb la salsa per sobre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada