dissabte, 13 de març del 2021

LLENGUADO FARCIT DE GAMBES AMB SALSA

 

Ingredients:


  • 4 llenguados una mica grans
  • 16 gambes vermelles fresques
  • 1/2 porro (la part blanca)
  • 1/2 pastanaga
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 ceba 
  • 1 gra d'all
  • 1 copeta de conyac
  • 1 fulla de llor
  • 350 ml. de fumet de peix
  • 50 ml. de nata líquida
  • 1 fulla de llorer
  • OOVE, sal, pebre vermell, farina



Elaboració:


Treure 4 filets de cada llenguado (sense pell). Pelar les gambes i reservar els caps i les cloves.

Enrotllem cada filet amb una gamba al mig (ho travessem amb un escuradents i així no s'escaparà la gamba i els filets no s'obriran). Els salem i enfarinem.
En una paella amb una mica d'oli, els marquem (els acabarem de coure cap al final.)

Agafem una cassola amb un raig d'oli, sofregir els caps i les cloves de les gambes, aixafant per treure la substància. A continuació coure  la ceba, el porro, el gra d'all i la pastanaga, tot tallat petit. Quan ja estigui sofregit, hi afegim els tomàquets ratllats (sense pell ni llavors)  amb una culleradeta de pebre vermell dolç i la fulla de llorer.
Quan ja tinguem tot ben brillant, hi tirem el conyac i flamejarem (ull apagueu l'extractor per evitar un espant).

Remullar amb el fumet de peix i deixar bullir a foc baix durant 25/30 minuts. Tirar la nata líquida i deixar 5 minuts més.

Colar-ho tot en un colador xinès, prement bé per treure tota la substància. En quedarà una salsa espessa.

Escalfar el forn  i un cop calent, posar els rotllets de llenguado en una safata, uns 8 minuts a 180º.
 
Servir en un plat els rotllets (els hi traiem els escuradents) amb la salsa per sobre.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada