Ingredients:
- 1 kg. de cargols
- 2 tires de costella de porc tallada petita
- 2 botifarres
- 50 gr. de pernil salat tallat a daus
- 1 ceba gran
- 2 tomàquets madurs
- 2 grans d'all
- 125 ml. de vi blanc
- 200 ml. de brou (carn, verdures....)
- 1 fulla de llor, 2 bitxos de caiena pebre negre
- OOVE, sal
- 1 cullerada de farina
Elaboració:
Prèviament, haurem cuit els cargols (els bullim fins que estiguin ben cuits amb un parell de fulles de llor i sal, canviant algunes vegades l'aigua). Els escorrem bé.
Salem una mica la costella. i en una cassola amb una mica d'oli, l'enrossim. Retirem i fem el mateix amb les botifarres tallades a trossos. Reservem.
En el mateix oli, sofregim a foc lent la ceba i els alls, tallat tot molt petit, i els 2 bitxos de caiena (si no en tenim, hi posem un tros de cirereta, vigilant amb el grau de picant). Quan estigui la ceba ben transparent, hi afegim el tomàquet ratllat i sense llavors ni pell i deixem coure. Hi tirem també el vi blanc i deixem uns 5 minuts que evapori l'alcohol. Retirem els bitxos picants.
Incorporar les carns i els daus de pernil salat a la cassola i hi tirem 200 ml. de brou de peix o de carn o de brou de bullir els cargols. Tapem i coem uns 20/25 minuts. A continuació afegim la cullerada de farina deixatada amb una mica d'aigua i els cargols. Ho barregem tot molt bé, amb cura de no trencar les closques. Espolsem una mica de pebre negre.
Tapar i deixar coure uns 20 minuts més.
Millor fer-ho el dia abans, agafa millor els sabors.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada