Ingredients:
- 1 placa de pasta de full rectangular
- 1/2 albergínia
- 1 Ceba mitjana
- 1 llauna de tonyina (que sigui bona)
- Salsa de tomàquet (casolana o de pot)
- Olives farcides
- Formatge mozzarella ratllat
Elaboració:
Escalfem el forn a 180º
Tallar l'albergínia pelada i la ceba a la brunesa.
En una paella amb una mica d'oli, ho ofeguem tot en foc baix amb una mica de sal, que ens quedi ben melós. Hi afegim la tonyina esmicolada, ho remenem bé i retirem del foc.
Tallem pel mig la placa de pasta de full i l'estirem una mica amb el corró sense que ens perdi la forma. Fer el mateix amb les 2 parts (si voleu en podeu fer una de gran, sense tallar-la pel mig),
Punxar la part central perquè no pugi, deixant 1 cm. més o menys per tot l'entorn.
Escampem salsa de tomàquet respectant el cm. de tot el voltant, i a sobre la barreja de l'albergínia, ceba i tonyina.
A sobre de paper de cuina, premem una mica les olives farcides perquè ens treguin aigua i les col·loquem a sobre del sofregit. Per últim, escampem el formatge.
Enfornem uns 15/20 minuts , vigilant que ens quedi torradeta, però que no se'ns cremi, anem controlant.
Es pot menjar calenta o freda.
Altres variants:
De ceba, mozzarella fresca, botifarra i xampinyons portobello
Laminem la ceba i l'ofeguem en una paella amb una mica d'oli, amb una mica de sal.
En la mateixa paella hi posem els xampinyons ben nets, tallats pel mig.
Estenem la planxa de pasta de full, l'estirem i punxem perquè no pugi, i a sobre hi posem uns trossos de mozzarella fresca, la botifarra tallada a trossets (sense el budell), la ceba i els xampinyons. Ho posem al forn 15/20 minuts (més o menys als 10 minuts, hi escampem formatge mozzarella ratllat per sobre.
De verdures
Estirem la placa amb el corró i la punxem deixant 1 cm. de les vores. Escampem tomàquet fregit.
A sobre hi podem posar les verdures en cru (les que tinguem) i tallades molt fines (ceba, carbassó, pebrots, bolets, espàrrecs, etc). A sobre hi podem posar una mica d'olivada, i a mitja cocció afegim formatge mozzarella ratllat.
De la mateixa manera en podem fer de
-gambes
-sobrassada i mel
-fumats (bacallà, salmó....)
-etc etc
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada