diumenge, 20 d’octubre del 2024

MANDONGUILLES DE SEITÀ AMB PÈSOLS I XAMPINYONS

 

Ingredients:


  • Sal, pebre negre, OOVE

Per les mandonguilles:

  • 1 bloc de seità ecològic (250 gr)
  • 1 ceba petita
  • 1 pastanaga
  • 2 grans d'all
  • 100 gr. de cigrons cuits.
  • 1 ou
  • un pessic de comí en pols i de cúrcuma
  • 4 cullerades  de farina de fajol o de  cigró.

Per la salsa:
  • 3 tomàquets madurs
  • 1 ceba mitjana
  • 1 grapat de pèsols (poden ser congelats?
  • 12 xampinyons


Elaboració:

Primer farem les mandonguilles :

Tallem en trossos el seità i el triturem amb la picadora. Ha de quedar amb textura, que no quedi molt fi.

Piquem la ceba, els grans d'all i la pastanaga molt petit. En una paella, ho sofregim a foc baix, que es vagi confitant.

Quan estigui fet, ho posem en un bol i hi afegim el seità triturat i els cigrons aixafats. Hi incorporem l'ou batut, sal, pebre negre i les espècies i ho barregem molt bé. Per últim, hi tirem la farina de fajol o de cigró, seguim remenant (en el supòsit que ho veiem massa líquid hi afegim una mica més de farina de fajol).
Reservem a la nevera un parell d'hores.

Passat aquest temps, fem boletes i les fregim una mica (es poden enfarinar una mica amb farina de cigró). Reservar.


Preparem la salsa:

En una cassola baixa amb una mica d'oli, hi saltem els xampinyons tallats pel mig o a quarts, depenent de la mida. Els retirem quan estiguin cuits.

Tallem la ceba ben petita. En la mateixa cassola,  sofregim la ceba amb una mica d'oli la sofregim fins que ens quedi transparent. Hi afegim el tomàquet ratllat (sense pell ni llavors). Quan estigui ben brillant el sofregit, hi tirem els pèsols, barrejant bé, i hi afegim 1 got d'aigua i salpebrem. 
Afegim les mandonguilles fregides i els xampinyons saltats. Tapem i deixem que es cogui tot junt (uns 15 minuts, tot depèn dels pèsols)

Millor fer el dia abans.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada