diumenge, 5 de març del 2023

BUNYOLS DE VENT DE QUARESMA

 

Ingredients:



  • 200 gr. de farina
  • 5 ous 
  • 250 ml. de llet  (o beguda vegetal)
  • 50 gr. de sucre
  • 150 gr. de mantega
  • 1 branca de canyella
  • la pell de mitja llimona
  • vainilla líquida (opcional)
  • més sucre i canyella en pols per arrebossar
  • Oli de girasol



Elaboració:

Posem la llet (o beguda vegetal, jo ho he fet amb beguda de civada) junt amb la canyella i la pell de llimona en un cassó al foc. Quan comenci a bullir, retirar i deixar infusionar tapat uns 20 minuts.

Retirem la canyella i la llimona i tornem a posar al foc, amb el sucre i 6 o 7 gotes de vainilla (o sucre vainillat). 
També hi posem la mantega tallada a trossets. Remenem bé fins que es desfaci totalment la mantega.  

Posar el foc al mínim i abocar-hi la farina tamisada, tota de cop. Ho anem remenant sense parar  fins que la massa se'ns desenganxi de les parets del cassó. Treure del foc.

Batem 1 ou i l'incorporem a la massa, remenant bé fins que ens quedi integrat. Ho seguim fent amb la resta, un a un.  En principi amb 5 ous en tenim prou, però també depèn de la seva mida, si cal en podem afegir un altre.
S'ha d'anar amassant amb l'espàtula de fusta fins que aconseguim la textura de corbata. (es tracta que ens quedi una massa fluida, que agafant-ne una mica amb la cullera i aixecant-la, baixi la massa sense que es desenganxi de la cullera, com si fos una corbata).

Escalfem força oli en un cassó, paella, wok, fregidora ...... 
Amb 2 culleretes de postre, anem fent boletes i les anem fregint (perquè no s'enganxi podeu mullar les culleres amb oli).
S'inflen molt i queden buits de dins, de manera que les boletes han de ser petites. A mida que es van coent ells mateixos es van girant.

Anem retirant els bunyols i els arrebossem amb sucre i un polsim de canyella. Deixar refredar.



(es poden farcir amb crema o el que us vingui de gust, però així sol queden molt bons)







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada