diumenge, 8 de setembre del 2024

FIDEUADA DE RAP, POP I GAMBES

 

Ingredients:

  • 350 gr. fideus per fideuada (nº 3 o nº 4)
  • 12 gambes vermelles fresques
  • 200 gr. de potes de pop cuites
  • 1 cueta de rap (en 2 filets)
  • 1 ceba mitjana
  • 3 tomàquets madurs
  • 3 grans d'all
  • 100 ml. de vi blanc
  • OOVE, sal, pebre vermell dolç
  • 1000 ml.  de fumet de peix
  • All i oli





Elaboració:

Tallem el pop a rodelles i el rap a trossets.

Picar la ceba ben petita i ratllar el tomàquet (sense pell ni llavors).

En la paellera on farem la fideuada, saltem lleugerament les gambes. També el pop,  retirem i reservem. 

En el mateix oli (si cal n'afegim), sofregim la ceba a foc baix fins que ens quedi ben cuita. A continuació hi posem l'all picat (fent un forat al mig de la paella), sobretot vigilant que no se'ns cremi i hi afegim el tomàquet ratllat amb una culleradeta petita de pebre vermell  i deixem que confiti tot plegat.
Quan ja estigui ben fet, afegim el vi blanc i deixem uns minuts que evapori.

Mentrestant, escalfem el brou (jo he posat 1/2 litre de brou blanc fet amb unes espines de rap i una ceba petita i 1/2 litre de brou vermell dels Pescadors de Roses, però el podeu fer si voleu).

Agafem una paella amb un raig d'oli i hi sofregim els fideus, que ens quedin torrats, els traiem i els posem sobre paper de cuina que treguin l'excés d'oli.

Afegim el pop i el rap tallar a daus al sofregit, remenant-ho tot, que ens quedi ben mesclat.
Incorporem els fideus i ho barregem bé. 
Tirem el brou calent i ho salem. Deixem bullir aproximadament 15 minuts (depèn del gruix dels fideus).  

Un cop cuits, retirem i deixem reposar 5 minuts. Hi  posem les gambes per sobre, que ens quedi maco.

Encendre el grill del forn i gratinar entre 3 i 5 minuts més i ja podrem servir, amb una cullerada d'all i oli (al gust).









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada