Ingredients:
- 350 gr. fideus per fideuada (nº 3 o nº 4)
- 12 gambes vermelles fresques
- 200 gr. de potes de pop cuites
- 1 cueta de rap (en 2 filets)
- 1 ceba mitjana
- 3 tomàquets madurs
- 3 grans d'all
- 100 ml. de vi blanc
- OOVE, sal, pebre vermell dolç
- 1000 ml. de fumet de peix
- All i oli
Elaboració:
Tallem el pop a rodelles i el rap a trossets.
Picar la ceba ben petita i ratllar el tomàquet (sense pell ni llavors).
En la paellera on farem la fideuada, saltem lleugerament les gambes. També el pop, retirem i reservem.
En el mateix oli (si cal n'afegim), sofregim la ceba a foc baix fins que ens quedi ben cuita. A continuació hi posem l'all picat (fent un forat al mig de la paella), sobretot vigilant que no se'ns cremi i hi afegim el tomàquet ratllat amb una culleradeta petita de pebre vermell i deixem que confiti tot plegat.
Quan ja estigui ben fet, afegim el vi blanc i deixem uns minuts que evapori.
Mentrestant, escalfem el brou (jo he posat 1/2 litre de brou blanc fet amb unes espines de rap i una ceba petita i 1/2 litre de brou vermell dels Pescadors de Roses, però el podeu fer si voleu).
Agafem una paella amb un raig d'oli i hi sofregim els fideus, que ens quedin torrats, els traiem i els posem sobre paper de cuina que treguin l'excés d'oli.
Afegim el pop i el rap tallar a daus al sofregit, remenant-ho tot, que ens quedi ben mesclat.
Incorporem els fideus i ho barregem bé.
Tirem el brou calent i ho salem. Deixem bullir aproximadament 15 minuts (depèn del gruix dels fideus).
Un cop cuits, retirem i deixem reposar 5 minuts. Hi posem les gambes per sobre, que ens quedi maco.
Encendre el grill del forn i gratinar entre 3 i 5 minuts més i ja podrem servir, amb una cullerada d'all i oli (al gust).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada