Ingredients:
- Tomàquets ben madurs
- Oli d'Oliva
- Sal
- Sucre
- Pots de vidre que tapin bé
Elaboració
Rentem bé els pots de vidre i els posem en una olla (també les tapes) uns 30 minuts que bullin, per esterilitzar-los (millor posar un drap de cotó a la base, per evitar que se'ns trenquin els pots).
Treure de l'olla i deixar refredar cap avall, sobre un drap ben net.
Pelem els tomàquets (els podem escaldar 1 minut i seguidament posar en aigua amb gel). Jo els hi trec totes les parts blanques i les llavors, m'agrada més sense, però és opcional.
El tallem a trossos petits.
En una cassola, hi posem una mica d'oli i quan estigui calent hi afegim el tomàquet. El deixarem entre una hora i quart i una hora i mitja a foc baix/mitjà, tenint en compte que ha de reduir cap a la meitat aproximadament. També hi tirem sal i un polsim de sucre. Ho anem remenant de tant en tant.
Quan quasi estigui cuit, hi passem la batedora de braç, perquè ens quedi més fi i acabem de coure.
Abans de retirar del foc, provem si està bé de sal.
En calent, omplim els pots de vidre, posant una mica d'oli a sobre, i els tapem ben fort.
Els posem coberts d'aigua en una olla i els bullim uns 20/30 minuts a foc mitjà (fem el mateix, hi posem el drap a la base per evitar que se'ns trenquin els pots)
Traiem de l'aigua i deixem refredar de cap per avall.
No ens oblidem d'etiquetar amb la data abans de guardar al rebost.
També hi podem afegir alfàbrega, alls, pebre......
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada