Ingredients:
- 2 Albergínies blanques (aprox. 600 gr.)
- 1 Ou
- 1 ceba una mica gran
- 4 grans d'all
- 1 branca de julivert
- OOVE, sal, comí en pols, pebre negre
- Farina
- Tomàquet triturat
Elaboració:
Tallem la ceba en daus i fem el mateix amb l'albergínia pelada.
En una cassola o una paella gran, ofeguem la ceba fins que estigui tova i després hi afegim 2 grans d'all pelats i ben picats.
A continuació hi tirem l'albergínia, ho salem i ho deixem coure a foc mitjà amb la cassola tapada. Remenem de tant en tant .Quan comenci a quedar tova, l'anem aixafant amb una forquilla.
Quan ja estigui ben cuita (uns 25 minuts) la rectifiquem de sal i hi afegim pebre negre i comí en pols (1/2 culleradeta de postre).
Ho posem tot en un bol i deixem que se'ns refredi una mica.
Picar 2 grans d'all i la branca de julivert i ho afegim a l'albergínia. També hi tirem l'ou sencer i ho barregem tot molt bé.
Ara hi anem incorporant pa ratllat fins a aconseguir una textura correcta per fer les mandonguilles (ha de quedar ni molt sec ni massa humit).
Fer boletes (a mi me n'han sortit unes 20 , no massa grans), enfarinar-les i fregir-les en abundant oli d'oliva. Reservar en un plat amb paper absorbent.
Ara fem la salsa de tomàquet: En una paella hi posem el tomàquet triturat (uns 3 o 4 tomàquets ratllats, o un pot de conserva). El deixem coure a foc mitjà, hi tirem una mica de sucre i el salem.
Quan ja el tinguem sofregit, hi tirem 1/2 got d'aigua, barregem bé i hi posem les mandonguilles .
Tapem i ho deixem coure uns 10 minuts, donant la volta una vegada a les mandonguilles amb molta cura que no s'ens trenquin, perquè absorbeixin la salsa.
Acompanyar amb arròs bullit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada