Ingredients:
- 400 gr. d'albercocs
- 50 gr. de sucre
- 3 ous
- 1 culleradeta d'essència de vainilla
- Ametlla molta (farina d'ametlla) 50 gr.
- Farina de cibada sense gluten 25 gr.
- Nata líquida per cuinar 60 ml
- 180 ml. de llet
- 20 ml. de suc de taronja
- La ratlladura d'una taronja
- 1 pessic de sal
- Ametlles laminades
- mantega
Elaboració:
Rentar els albercocs, treure el pinyol i tallar a quarts.
En una paella sense oli, torrem una mica les ametlles, mentre anem remenant, retirar-les i deixar refredar.
Agafem un motlle desmuntable d'uns 24 cm. i l'untem de mantega (hi podem posar paper de forn i així ens costarà menys desemmotllar). Posem els trossos dels albercocs en el fons, ben posats, que quedi tot cobert però sense apilonar-los.
En un bol, batem (amb una batedora de varetes) els ous sencers, el sucre, la ratlladura de la taronja, l'essència de vainilla, una tercera part de la llet i la nata.
Quan ho tinguem tot ben barrejat, hi afegim l'ametlla molta i la farina que abans l'haurem tamisat.
Barrejar bé manualment fins que estiguin integrades. Afegir la resta de la llet i un polsim de sal i seguin remenant amb cura.
Ho posem tot al forn (prèviament escalfat a 180º). El deixarem uns 30/40 minuts, depenent del forn, es tracta que quan punxem amb un escuradents ens surti net.
Treure del forn i deixar refredar sobre una reixeta.
El podem servir tal qual o acompanyat amb una mica de nata, iogurt grec, gelat o formatge fresc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada