diumenge, 25 d’agost del 2024

BRAÇ DE GITANO DE NATA

 


Ingredients:

  • 75 gr. de farina
  • 75 gr. de sucre
  • 3 ous
  • 1 sobre de llevat Royal
  • Vainilla líquida
  • 1 pessic de sal
  • sucre de llustre (glas)
Per la nata : 200 ml. de nata líquida per muntar, 40 gr. de sucre glas, 1 cullerada de mascarpone



Elaboració:

Separem els rovells de les clares.

En un bol , muntem (amb les varetes elèctriques) les clares a punt de neu amb la meitat del sucre i un pessic de sal.
Fem el mateix amb els rovells, els muntem en un altre bol junt amb l'altra meitat de sucre, fins que ens quedin blanquinoses. Hi tirem unes gotes d'essència de vainilla (o 1 cullerada de sucre vainillat).

En el bol dels rovells i anem afegint les clares a punt de neu, amb moviments envoltats perquè no ens baixi. A continuació anem afegint  la farina i el llevat (tot tamisat), fins a tenir-ho tot ben integrat.

Aboquem la massa en un motlle tipus lékue per braços de gitano, o en una placa amb paper de forn. Igualar tota la superfície.
Posar al forn que haurem escalfat prèviament, a 180º (escalfor a dalt i a baix). Li deixarem uns 10 minuts, com que és molt prim es fa ràpidament.

Traiem del forn i deixem uns minuts i posem la placa del pastís a sobre un drap de cuina net. Ho enrotllem i deixem refredar.

Mentre es refreda muntem la nata : 
Tindrem al congelador la nata, un bol i les varetes al congelador uns 15 minuts.
Ho traiem i muntem la nata (junt amb la cullerada de mascarpone) amb la batedora de varetes, quan quasi estigui muntada hi afegim els 40 gr. de sucre de llustre .


Quan estigui freda la placa de pa de pessic, la desemboliquem i repartim la nata per sobre amb una espàtula, deixant un espai en els extrems. Tornem a embolicar, i omplim els laterals amb una mica de nata que haurem reservat.
Empolvorar amb sucre de llustre.



També es pot congelar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada