- 1 calamar
- 1 filet de rap (400 gr. aprox)
- 200 gr. Gambes
- 10 o 12 musclos o cloïsses
- 1 ceba
- 1 tomàquet
- 1 litre de fumet (fet amb caps, crancs, cintes...)
- 3/4 litres de fumet vermell (jo el compro dels Pescadors de Roses, és natural, molt bo i t'estalvies una mica de feina).
- Arròs del Delta
- Per la picada (julivert, alls, ametlles torrades)
- OOVE, sal
Elaboració:
Fer el fumet de peix amb espines, cap de rap, crancs, etc i un tros de ceba i una pastanaga (deixar bullir més o menys 1/2 hora).
Tallar el calamar a rodelles molt fines, la cua de rap a daus petits i pelar les gambes. Els musclos deixar-los que obrin al vapor, i colar l'aigua que deixen i incorporar-la al fumet. Si fem servir cloïsses abans deixar-les en aigua i sal perquè treguin la sorra, i saltejar en una paella amb unes gotes d'oli.
En una olla, posar una mica d'oli, i ofegar els caps de les gambes, per perfumar-lo.Retirar els caps i afegir ceba tallada molt i molt petita fins que quedi transparent i després el tomàquet madur ratllat amb una miqueta de pebre vermell dolç. Deixar que quedi ben sofregit.
Ara incorporar el peix (calamars, rap i gambes. Donar-li unes voltes .
Fer una picada amb 7 o 8 ametlles , una mica de julivert i un parell de grans d'all. Picar que quedi molt i molt fi i incorporar a l'olla amb el peix. Deixar a foc lent uns minuts.
A continuació ja li podem incorporar els fumets de peix colats i quan bulli, hi tirem un grapat d'arròs (depenent de si ens agrada més o menys espès).
En aquest moment rectificar de sal.
Quan ja estigui cuit, tirar-hi els musclos o les cloïsses i a punt per servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada