Ingredients:
- 3 peus de porc tallats pel mig
- Ues làmines de ceps assecats (uns 15/20)
- 2 tomàquets madurs
- 6 cebetes petites
- 1 tros de porro (la part blanca)
- 1 ceba gran
- 200 ml. de vi blanc
- 6 grans d'all
- OOVE, sal, pebre negre, pebre vermell dolç, pebre vermell picant
Elaboració:
Bullir els peus fins que estiguin ben cuits (amb una bresa de verdures i herbes). Jo els compro cuits i els faig bullir igualment una mitja hora. Reservar també el suc de cocció.
Rentar els ceps i posar-los en remull amb una mica d'aigua, que s'hidratin.
Agafar les cebetes petites (escalunyes) i coure una mica en el microones mateix, que quedin una mica tovetes.
En la cassola on farem el guisat, saltejar les cebetes que hem cuit prèviament amb una mica d'oli, i també 5 o 6 grans d'all sense pelar. Retirar.
Abocar la ceba tallada ben petita, i deixar que es faci amb una mica de sal . Quan comença a agafar color, afegir un cullerot d'aigua de remullar els ceps, i reduir a foc mitjà/baix . Afegir el porro tallat ben petit. Remenar bé i que es vagi fent.
Ratllar els tomàquets sense pells ni llavors i afegir al sofregit , junt amb pebre vermell (1/2 cullerada petita de picant i 1/2 de dolç).
Quan estigui tot ben fet i el tomàquet brillant, tirar-hi el got de vi blanc i deixar que evapori l'alcohol i a continuació afegir un altre cullerot de l'aigua dels ceps. Salpebrar i reduir.
Posar en un got i passar per la batedora (minipimer).
En la cassola, una mica d'oli i saltar els ceps lleugerament, i tornar a posar les cebetes i els alls a la cassola. Abocar-hi la salsa . Afegir un parell de cullerots de l'aigua de bullir els peus. Rectificar de sal .
A continuació afegir els peus, i que es vagin fent amb la salsa a foc baix, uns 30 minuts amb la cassola tapada..
Millor fer el guisat el dia abans.
Oh quina bona pinta que fan!
ResponEliminabonissims !
EliminaM’agrada molt!!! El faré !!! Gracies
ResponEliminael vàres fer ? a casa els hi agrada molt
Elimina