diumenge, 18 d’abril del 2021

CALAMARS A LA ROMANA

 

Ingredients:


  • 500 gr. de calamars (grans)
  • 1 ou
  • 150 gr. de farina
  • 1/2 culleradeta de bicarbonat
  • 175 ml. d'aigua mineral molt freda
  • 1 raig de cervesa (o de sifó o aigua amb gas)
  • Sal
  • Oli


Elaboració:


Rentem bé el calamar. Reservem les aletes i les potes per a altres elaboracions.

Tallem el calamar en anelles d'aproximadament 1 cm., ho deixem escórrer i ho assequem bé amb paper de cuina. Salar lleugerament.

Preparem la pasta per arrebossar: barrejar l'ou batut, la farina, l'aigua molt freda i un pessic de bicarbonat i de sal. Barrejar tot molt bé. Abans d'introduir el calamar, tirar-hi un raig de cervesa i barrejar.

En una paella escalfem oli abundant, 

Agafem les anelles i les enfarinem, les passem per la pasta de l'arrebossat i les anem fregint per tandes. Retirar excés d'oli posant sobre paper absorbent.

Servir amb llimona, o maionesa o com més us agradin.



La recepta és de la mare dels germans Roca, i ella hi posa també un raig de conyac.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada