Ingredients:
- 500 gr. de calamars (grans)
- 1 ou
- 150 gr. de farina
- 1/2 culleradeta de bicarbonat
- 175 ml. d'aigua mineral molt freda
- 1 raig de cervesa (o de sifó o aigua amb gas)
- Sal
- Oli
Elaboració:
Rentem bé el calamar. Reservem les aletes i les potes per a altres elaboracions.
Tallem el calamar en anelles d'aproximadament 1 cm., ho deixem escórrer i ho assequem bé amb paper de cuina. Salar lleugerament.
Preparem la pasta per arrebossar: barrejar l'ou batut, la farina, l'aigua molt freda i un pessic de bicarbonat i de sal. Barrejar tot molt bé. Abans d'introduir el calamar, tirar-hi un raig de cervesa i barrejar.
En una paella escalfem oli abundant,
Agafem les anelles i les enfarinem, les passem per la pasta de l'arrebossat i les anem fregint per tandes. Retirar excés d'oli posant sobre paper absorbent.
Servir amb llimona, o maionesa o com més us agradin.
La recepta és de la mare dels germans Roca, i ella hi posa també un raig de conyac.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada