Ingredients:
- 1/2 kg. de cabrit (coll, retalls, cuixa...)
- 2 tomàquets madurs
- 1 ceba de figueres gran
- 400 gr. de bolets (frescos o en conserva)
- 125 ml. vi ranci
- Brou (de pollastre, carn, verdura....)
- Farina
- OOVE, sal, pebre negre
- 1 bosseta de picada, all i julivert.
Elaboració:
Agafem els trossos de cabrit, els enfarinem lleugerament (espolsant per treure l'excés) i fregir en una paella amb oli, molt poquet, bàsicament per a segellar la carn).
Colar l'oli i posar-lo en una cassola. Tallar la ceba ben petita i sofregir-la a foc baix, junt amb un parell de grans d'all picats. Quan estigui ja ben cuita, tirar-hi el tomàquet ratllat (sense pell ni llavors).
Quan ho tinguem tot ben sofregit, tirar el vi ranci i deixar destapat uns 10 minuts, que evapori l'alcohol.
Incorporar el cabrit, remenant bé i cobrir amb una mica de brou. Tapar i deixar coure a foc ben baix.
A part, netegem bé els bolets i el coguem en una paella amb un polsim de farina (jo ho he fet amb bolets conservats en sal, abans de passar per la paella els he bullit).
A mig coure el cabrit, hi afegim els bolets i ho salpebrem. Anar comprovant que ens quedi ben tendra la carn, pot trigar uns 40 minuts a foc baix.
Quan ens faltin uns 10 minuts, afegim la picada que haurem fet amb una bossa per picada, un gra d'all i una mica de julivert, tot molt ben picat en el morter. Comprovar de sal.
Millor deixar reposar unes hores, o un dia per l'altre.
El podem fer igual amb xai, només ens pot canviar els temps de cocció.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada