diumenge, 30 de juliol del 2023

CALAMARS A LA ROMANA

 

Ingredients:


  • 1 calamar gran (500/600 gr) de la costa
  • 1 oi
  • 200 ml. de sifó o aigua amb gas
  • 1 sobre de llevat Royal
  • Sal. 
  • Oli d'oliva suau o de girasol
  • Farina






Elaboració:

Netegem bé el calamar, separem les aletes i les potes i les guardem per fer alguna altra recepta.
El rentem i eixuguem bé.
El tallem, en anelles.

En un bol, batem l'ou amb una mica de sal . Incorporem el sifò i batem bé.
Hi anem incorporant farina fins a aconseguir una pasta no molt líquida ni molt espessa, hi afegim el llevat i ho barregem molt bé.

Posar l'oli en un cassó i escalfar-lo.

Arrebossem les anelles del calamar primer en farina i després amb la mescla que hem fet, i les anem fregint per tandes fins que quedin daurades.




*recepta de l'Anna Margalef - Revista Cuina nº270

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada