Ingredients:
- 3 llenguados mitjanets (pelats)
- 12 gambes vermelles
- 1 troç de porro
- 1/2 ceba
- nata líquida per cuinar
- conyac
- OOVE, sal, pebre negre
Elaboració:
Treure els 4 filets als llenguados (jo ho he fet amb llenguados congelats , surten bé. Si ho compreu fresc, igual a la peixateria us ho fan).
Amb les espines, fer un fumet suau, 20 minuts bullint).
Pelem les gambes, i reservem els caps i les cloves.
Agafem els filets i hi posem una gamba al mig, ho enrotllem i ho fixem amb un escuradents. Salpebrem.
Els col.loquem en una safata de forn, amb un rajolí d'oli d'oliva per sobre i els posem el forn prèviament escalfat a 190º durant 15 minuts (o fins que veiem que estan cuits, però vigilant que no ens quedin secs)
En una paella amb una mica d'oli, sofregim el porro i la ceba tot tallat petit, i quan estigui fet hi afegim els caps i cloves de les gambes, aixant-ho bé per treure la substància fins que estigui torrat. Tirar un raig petit de conyac i flamejar, deixant que cremi l'alcohol. A continuació tirar un cullerot del brou que hem fet amb les espines. Deixar bullir uns 5 minuts.
Passar-ho tot pel colador xinès, prement bé amb la mà de morter per aprofitar tots els sucs.
Ho tornem a posar en la paella i hi tirem un raig de nata líquida. Remenar una mica i rectificar de sal si és necessari.
Napar els mini "pinxos" amb la salsa i ja podem servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada