Ingredients:
- 500 gr. de faves esgranades
- 250 gr. de pèsols (poden ser congelats)
- 4 o 5 calamars de mida mitjana
- 1 ceba gran
- 2 tomàquets madurs
- 4 grans d'all
- Mig got de vi blanc
- 1 litre de fumet de peix
- OOVE, sal, pebre negre
- Per la picada (1 bosseta de picada, all i julivert)
Elaboració:
Netejar bé els calamars i tallar-los a una mida d'un parell de dits.
Bullir els pèsols amb un pèl de sal, i quan estiguin cuits deixar escórrer.
En una cassola gran, hi posem una mica d'oli i hi afegim 3 grans d'all pelats i tallats a làmines. A continuació hi tirem els calamars, deixant que agafin una mica de color.
Després hi tirem la ceba que haurem tallat en juliana, amb una mica de sal perquè sui, i pebre negre. Deixar fins que quedi ben tova i afegir el tomàquet ratllat (sense pell ni llavors).
Quan ho tinguem sofregit, tirar-hi el vi blanc i deixar uns 10 minuts que evapori l'alcohol.
Incorporar les faves ben netes, i donar unes quantes voltes. Cobrir amb el fumet de peix (jo l'he fet amb 4 espines de rap que tenia al congelador, 1 tros de porro i una pastanaga, tot bullit durant 20/25 minuts).
Tapem i deixem a foc lent durant uns 50 minuts.
Preparem la picada amb 6 ametlles torrades, 6 avellanes, uns pinyons, 2 grans d'all i una mica de julivert).
La tirem al guisat, remenant bé, i aprofitem aquest moment per afegir també els pèsols bullits i salar-ho tot.
10 o 15 minuts més i ja ho tenim enllestit (millor anar-ho comprovant, ja que depèn de les faves que siguin més o menys tendres).
Deixar reposar unes hores o millor fer el dia abans.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada