Ingredients (per a 4 persones):
200 cargols bullits
1/4 conill
2 costelles de porc
4 salsitxes
2 talls de cansalada viada
8 escamarlans
1 sípia gran
1 grapat de musclos
sofregit: ceba-tomàquet- 1 raig de conyac
1 fulla llorer - pebre negre
picada (3 grans d'all, julivert, ametlles, pinyons, avellanes, 1 bocí de xocolata negre)
1/2 l. de brou o fumet de peix
Elaboració:
Haurem bullit prèviament els cargols.
En una cassola, fregir la carn per tandes (salada i tallada a trossos molt petits) . Anar retirant a mida que estigui feta.
En el mateix oli, fregir la sípia també a bocins molt petits . A continuació fregir els escamarlans.
En una olla a part, obrir els musclos i deixar fins que estiguin cuits, reservant el suquet que deixen.
En la mateixa cassola, ofegar una ceba tallada molt petita. Quan estigui transparent, afegir una mica de tomàquet (no gaire) i la fulla de llorer. Deixar fins que s'hagi fet el sofregit. Tirar-hi un raig de conyac i flamejar. Afegir la sípia i la carn, donant-els-hi voltes, amb foc mig-baix.
Fer la picada al morter amb un sobre per picada (ametlles, avellanes, pinyons, bastonets...) i un bocí petit de xocolata negra, 3 grans d'all i julivert.
Quan estigui ben fi, deixatar amb el brou de peix i abocar-ho a la cassola, junt amb el suc que han deixat anar els musclos. Remenar ben remenat, afegir força pebre negre (depenent de si us agrada molt o poc picant), i a continuació els cargols. Tapar i deixar a foc lent durant 3/4 o 1 h. Anar afegir brou o aigua, ha de quedar suquet però no excessivament.
De tant en tant, remenar amb compte de no trencar les closques dels cargols, ja que si queden trossets a la salsa no és gent agradable. Per últim, quan faltin uns 10 minuts afegir els escamarlans i els musclos.
Bon profit !!
Entrades populars
dilluns, 9 de setembre del 2013
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada