diumenge, 2 de febrer del 2025

FIDEUS A LA CASSOLA AMB PEIX, CARXOFES I BOLETS

 

Ingredients:


  • 1 filet de rap sense espines
  • 1 grapat de gambes pelades
  • 1 grapat de cloïsses
  • 4 escamarlans
  • 3 calamars mitjans
  • 2 carxofes
  • 1 pot petit de pinetells botó
  • 400 gr. de fideus foredats
  • 1 ceba mitjana
  • 1 gra d'all
  • 3 tomàquets madurs
  • 1 litre de fumet de peix
  • 1/2 got de vi blanc
  • OOVE, sal, pebre vermell dolç


Elaboració:


Netegem bé les carxofes i les tallem a quarts. Les bullim , colem i reservem (que no ens quedin massa cuites).

Netegem els calamars i els tallem a rodelles. El rap el tallem a daus. Salem una mica tot el peix. 

Les cloïsses prèviament les haurem posat en remull amb aigua i sal per treure la sorra i en una paella les obrim i reservem.

En  una cassola o paellera amb una mica d'oli, primer saltem lleugerament  els calamars . Retirem.
Fem el mateix per tandes..... els escamarlans, les gambetes pelades i el rap.

Després, saltem una mica també els bolets.

A la mateixa cassola fem el sofregit. Primer hi tirem la ceba i un gra d'all, tot tallat molt petit. Quan ja agafi color hi afegim el tomàquet ratllat (sense pell i llavors) amb una culleradeta de pebre vermell dolç i ho deixem que ens quedi ben sofregit.

Quan ja estigui fet, hi afegim mig got de vi blanc i deixar reduir uns 10 minuts a foc baix.

Incorporem  els fideus, ho remenem bé uns minuts, que ens agafi bé el sofregit, i a continuació hi afegim els calamars,el rap i els bolets.
Hi tirem el fumet ben calent, remenem i provem de sal.
Coure uns 15-20 minuts o fins que estiguin fets (si és necessari hi podem afegir fumet) .  Quan ja quasi estiguin cuits, hi afegim les carxofes bullides, les cloïsses, les gambetes  i els escamarlans.

Deixem amb el foc apagat  uns 5 minuts abans de servir. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada