Ingredients:
- 1 filet de rap sense espines
- 1 grapat de gambes pelades
- 1 grapat de cloïsses
- 4 escamarlans
- 3 calamars mitjans
- 2 carxofes
- 1 pot petit de pinetells botó
- 400 gr. de fideus foredats
- 1 ceba mitjana
- 1 gra d'all
- 3 tomàquets madurs
- 1 litre de fumet de peix
- 1/2 got de vi blanc
- OOVE, sal, pebre vermell dolç
Elaboració:
Netegem bé les carxofes i les tallem a quarts. Les bullim , colem i reservem (que no ens quedin massa cuites).
Netegem els calamars i els tallem a rodelles. El rap el tallem a daus. Salem una mica tot el peix.
Les cloïsses prèviament les haurem posat en remull amb aigua i sal per treure la sorra i en una paella les obrim i reservem.
En una cassola o paellera amb una mica d'oli, primer saltem lleugerament els calamars . Retirem.
Fem el mateix per tandes..... els escamarlans, les gambetes pelades i el rap.
Després, saltem una mica també els bolets.
A la mateixa cassola fem el sofregit. Primer hi tirem la ceba i un gra d'all, tot tallat molt petit. Quan ja agafi color hi afegim el tomàquet ratllat (sense pell i llavors) amb una culleradeta de pebre vermell dolç i ho deixem que ens quedi ben sofregit.
Quan ja estigui fet, hi afegim mig got de vi blanc i deixar reduir uns 10 minuts a foc baix.
Incorporem els fideus, ho remenem bé uns minuts, que ens agafi bé el sofregit, i a continuació hi afegim els calamars,el rap i els bolets.
Hi tirem el fumet ben calent, remenem i provem de sal.
Coure uns 15-20 minuts o fins que estiguin fets (si és necessari hi podem afegir fumet) . Quan ja quasi estiguin cuits, hi afegim les carxofes bullides, les cloïsses, les gambetes i els escamarlans.
Deixem amb el foc apagat uns 5 minuts abans de servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada