Ingredients:
- 1/2 kg. de blanqueta de pollastre (o algun altre troç)
- 2 pastanagues
- 1 xirivia
- 1 nap
- 1 patata
- 1 branca d'api
- 1/2 carbassó
- 1 trosset de carbassa
- 1/2 porro
- 6 cols de brussel·les
- 4 litres d'aigua mineral
- Oli-sal-cúrcuma-pebre vermell dolç-comí molt
- Pasta per sopa (pistons, cargols, galets petits, fideus.... )
podem variar les verdures depenent del que tenim per la nevera (col, coliflor, ceba, espinacs....)
Elaboració:
Treure la pell del pollastre.
Agafar una olla i rostir lleugerament el pollastre amb una mica d'oli.
Rentem bé i tallem totes les verdures (el porro a mitges llunes, les coles de brussel·les a quarts i la resta a cubs petits).
Afegim el porro tallat a l'olla on tenim el pollastre, li donem unes voltes.
Seguim afegint els tubercles (el nap, la xirivia, les pastanagues, la patata...). Deixar 10 minuts, remenant de tant en tant. Ara hi afegim les cols, la carbassa, el carbassó i l'api i també ho deixem uns 15 minuts més.
Seguim afegint els tubercles (el nap, la xirivia, les pastanagues, la patata...). Deixar 10 minuts, remenant de tant en tant. Ara hi afegim les cols, la carbassa, el carbassó i l'api i també ho deixem uns 15 minuts més.
Incorporem l'aigua i deixem que vagi coent a foc mitjà (hi tirem mitja culleradeta de pebre vermell dolç, de cúrcuma i de comí i ho rectifiquem de sal).
Un cop passat uns 45 minuts, traiem el pollastre, el desossem i el tornem a l'olla.
Fer-hi bullir pasta de sopa i ja ho tenim llest per servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada