dissabte, 16 de gener del 2021

ESCUDELLA I CARN D'OLLA

 

Ingredients:


  • 1/4 pollastre (o gallina)
  • 1 tall pit de xai
  • 1 tall de costella de vedella
  • 1 tall magre de vedella
  • 1 os blanc salat
  • 1 os de pernil
  • 1 os d'espinada
  • 1 peu de porc
  • 1 tall cansalada viada
  • 1 butifarra negra
  • 200 gr. cigrons cuits
  • 4 patates
  • 1 o 2 pastanagues
  • 1 nap
  • 1 branca d'api
  • 1 porro
  • 1 tall de col
  • sal
per la pilota i les mandoguilletes:
  • 500 gr. carn picada barrejada
  • 1 ou
  • all i julivert picat
  • pa ratllat
  • farina
  • sal

Elaboració:

Omplir una olla gran (8 litres) amb aigua mineral.
Rentar tots els trossos de carn i posar-los dins l'olla. Portar a ebullició. Quan comenci a bullir, anirem retirant l'escuma que va sortint amb una escumadora.  Deixar que vagi coguen a foc baix durant una 1 hora i mitja. 
Passat aquest temps, introduirem les verdures (pastanaga, nap, api, porro i la col si us agrada) i seguir bullint. 

Preparar les pilotes, barrejant la carn picada, l'ou, una mica de sal, all i julivert. Quan estigui tot ben barrejat, lligar amb una mica de pa ratllat. Fer unes quantes boletes petites (mandonguilletes) com de 2 cms. de diàmetre, enfarinar molt lleugerament i reservar.
La resta, fer 3 pilotes, també les enfarinem.

Quan el brou ja porta 2 h. bullint, afegir les pilotes grans.

A les 3 hores aproximadament, afegim les patates pelades i tallades en trossos grans i les mandonguilletes. Trigaran una mica més de mitja hora en coure, cap al final afegirem els cigrons cuits i la botifarra negra a trossos grans , perquè no se'ns desfacin.

Quan ho tinguem tot cuit, retirar el brou i fer-hi bullir galets, pasta, arròs... lo que ens agradi més.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada