Ingredients:
- 1/4 pollastre (o gallina)
- 1 tall pit de xai
- 1 tall de costella de vedella
- 1 tall magre de vedella
- 1 os blanc salat
- 1 os de pernil
- 1 os d'espinada
- 1 peu de porc
- 1 tall cansalada viada
- 1 butifarra negra
- 200 gr. cigrons cuits
- 4 patates
- 1 o 2 pastanagues
- 1 nap
- 1 branca d'api
- 1 porro
- 1 tall de col
- sal
per la pilota i les mandoguilletes:
- 500 gr. carn picada barrejada
- 1 ou
- all i julivert picat
- pa ratllat
- farina
- sal
Elaboració:
Omplir una olla gran (8 litres) amb aigua mineral.
Rentar tots els trossos de carn i posar-los dins l'olla. Portar a ebullició. Quan comenci a bullir, anirem retirant l'escuma que va sortint amb una escumadora. Deixar que vagi coguen a foc baix durant una 1 hora i mitja.
Passat aquest temps, introduirem les verdures (pastanaga, nap, api, porro i la col si us agrada) i seguir bullint.
Preparar les pilotes, barrejant la carn picada, l'ou, una mica de sal, all i julivert. Quan estigui tot ben barrejat, lligar amb una mica de pa ratllat. Fer unes quantes boletes petites (mandonguilletes) com de 2 cms. de diàmetre, enfarinar molt lleugerament i reservar.
La resta, fer 3 pilotes, també les enfarinem.
Quan el brou ja porta 2 h. bullint, afegir les pilotes grans.
A les 3 hores aproximadament, afegim les patates pelades i tallades en trossos grans i les mandonguilletes. Trigaran una mica més de mitja hora en coure, cap al final afegirem els cigrons cuits i la botifarra negra a trossos grans , perquè no se'ns desfacin.
Quan ho tinguem tot cuit, retirar el brou i fer-hi bullir galets, pasta, arròs... lo que ens agradi més.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada