Ingredients:
-1 kg de xai (coll, cuixa... lo que vulguem)
-1 kg. patates
-1 ceba
-1 pastanaga
-2 tomàquets
-alls
-2 fulles de llorer-claus-romaní-pebre negre-
pebre vermell dolç
-conyac o vi ranci
Elaboració:
Salar i empebrar el xai.
En una cassola amb oli, fregir-lo fins que quedi daurat. Retirar.
En el mateix oli, ofegar 2 o 3 alls laminats, i a continuació afegir la ceba i la pastanaga, tot tallat petit. Quan estigui ben transparent, afegir un raig de conyac o vi ranci i deixar uns 10 minuts que evapori l'alcohol, a foc baix.
Un cop fet, tirar-hi el tomàquet ratllat i una culleradeta de pebre vermell dolç, i deixar fer fins que estigui ben sofregit .
Incorporar el xai, una branqueta de romaní, 2 fulles de llorer i 2 claus i remenar bé tot. Cobrir amb aigua, i tapar deixant que es faci a foc baix.
Passat aquest temps, hi posarem les patates que prèviament haurem pelat, a trossos que haurem trencat (perquè deixin anar el midó). Rectificar de sal i deixar coure uns 25 o 30 minuts, (vigilant que no ens quedi sense aigua) fins que les patates estiguin cuites (millor anar controlant, ja que depèn de quina varietat són, es couen abans).
I ja el tenim a punt !
Entrades populars
dimecres, 18 de març del 2020
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada