- 750 gr. de pebrots italians (o de Girona)
- 20 gr. de sucre
- 10 gr. de sal
- 110 ml. de vinagre de poma
- 75 ml. d'oli d'oliva suau
- 3 o 4 pots de vidre que tanquin bé (depèn de la mida)
Elaboració:
Rentem els pots de vidre i les tapes. Els posem en una olla i els cobrim d'aigua, deixant bullir uns 30 minuts per esterilitzar. Millor posem un drap de cotó al fons perquè no se'ns trenquin els pots.
Rentar bé els pebrots.
Els obrim i retirem la cua, les llavors i les parts blanques. Els tallem a tires.
En una cassola ampla, hi posem els pebrots, la sal, el sucre, el vinagre i l'oli. Ho barregem bé.
Ho posem al foc, i deixem des que comença a coure uns 15 minuts a foc mitjà, remenant de tant en tant.
Han de quedar una mica cuits però amb consistència.
Retirem i omplim els pots de vidre, prement que ens quedin ben compactes. Acabar d'omplir amb el suc que han tret en coure'ls. Afegir una mica d'oli a la part de dalt.
Tanquem bé els pots i els posem en una olla, coberts d'aigua , a coure durant 30 minuts, que ens facin el buit (amb el drap de cotó al fons per evitar que se'ns trenquin els pots).
Retirem de l'aigua i deixem refredar de cap per avall.
Etiquetar.
Molt bons per acompanyar peix o carn, per amanides, per aperitius..........
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada