diumenge, 8 de setembre del 2024

PEUS DE PORC AMB ESCAMARLANS

 

Ingredients:


  • 4 peus de porc
  • 8 escamarlans
  • 3 tomàquets madurs
  • 1 ceba
  • vi ranci
  • OOVE, sal, pebre negre, farina
  • 1 fulla de llor
  • Picada (12 ametlles torrades, 2 grans d'all, julivert, 1 llesca petita de pa i  1 trosset de xocolata negra



Elaboració

Jo he comprat els peus cuits, els he rentat i els he fet coure 30 minuts. Escorre els peus, reservant  l'aigua.

Agafem una cassola gran amb una mica d'oli i hi saltem els escamarlans (molt poquet). Retirem i fem el mateix amb els peus, un parell de minuts per cada costat. Retirar.

En el mateix oli, sofregir la ceba tallada petita, fins que estigui transparent. A continuació afegir el tomàquet ratllat sense pells ni llavors (també ho podem fer amb tomàquet ja sofregit si en tenim de fet, unes 3 cullerades).

Coure-ho tot fins que tinguem el sofregit ben brillant i en aquest moment hi tirem una cullerada de farina, la remenem bé i hi afegim mig got de vi ranci. Deixar uns 5 minuts a foc mitjà, que s'evapori l'alcohol.

Afegim els peus de porc, remenant bé i hi tirem 500 ml. de l'aigua de bullir els peus, que haurem colat abans. Ho salpebrem.

Deixar que vagi fent la xup-xup uns 20/30 minuts.

Mentrestant, fem la picada, amb una llesca molt petita de pa sec fregit, les ametlles, 2 grans d'all, una mica de julivert i un tros petit de xocolata negra.

5 minuts abans d'acabar el guisat, li tirem la picada i els escamarlans. Provar i rectificar de sal si cal.


Com tots els guisats, millor fer el dia abans.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada