diumenge, 21 de maig del 2023

OSSOBUCO AMB SALSA

 

Ingredients:

  • 4 trossos d'ossobuco de vedella
  • 1 ceba gran
  • 1 porro (la part blanca)
  • 1 pastanaga 
  • 2 tomàquets madurs
  • 2 grans d'all
  • Brou de carn
  • 250 ml. de vi negre
  • 2 fulles de llor
  • 10/15 grans de pebre negre
  • 4 claus d'olor
  • OOVE, farina, sal
  • 100 gr. d'arròs blanc

Elaboració:

Netejar bé els trossos de carn (demaneu a la carnisseria que us facin uns talls perquè no s'arronsi, o ho feu vosaltres mateixos.
En  una paella amb oli, fregim lleugerament els trossos de carn salats i enfarinats, només per segellar-la.
Reservem.

Colem l'oli i el posem en una cassola. Ofegar la ceba, els alls, els porros i la pastanaga tot tallat petit, amb una mica de sal. Quan estigui ja cuit, hi afegim el tomàquet ratllat, sense llavors ni pell, fins que ens quedi ben brillant tot el sofregit.
Ara afegim el llor,, els grans de pebre i els claus d'olor, ho remenem bé i hi tirem el vi  negre. Recomano que sigui un vi bo, encara que sigui per cuinar és important un producte de qualitat.
Deixarem uns 5 minuts que bulli a foc mitjà perquè evapori l'alcohol i hi incorporem la carn. Cobrim tot amb el brou de carn.

Deixem coure a foc molt baix, amb la cassola tapada, durant unes 2 h i mitja o fins que veiem que la carn estigui ben tendra. Si cal, afegim brou. També comprovarem que estigui bé de sal.

Quan ja estigui fet, retirar els trossos de carn  i passar la salsa pel minipimer. Tornar a incorporar tot junt, 5 minuts més i servir.

Servirem amb un flam d'arròs blanc bullit.


OPCIÓ EN OLLA LENTA (SLOW COOKER):
mateixos ingredients excepte el brou, ja que amb aquesta olla no és necessari afegir masses líquits.

Ho fem tot igual. Primer enfarinem lleugerament l'ossobuco salpebrat i el fregim lleugerament en una cassola amb oli,  per segellar-los. Retirar i reservar a sobre de paper absorbent.

Tallar les verdures a la brunesa . 
En el mateix oli que hem fet servir per la carn, ofeguem les verdures (primer la ceba i els alls, quan estigui  una mica fet hi afegim el porro i per últim la pastanaga, tot remenant) tot amb una mica de sal. Quan estigui tot fet, hi afegim el tomàquet ratllat (sense llavors ni pell ) i ho deixem sofregir una mica. Afegir a continuació el vi negre (que sigui bo). Deixar uns 10 minuts que evapori l'alcohol.

Agafem l'olla de cocció lenta (ho he fet en una crock pot duraceramic de 5 litres) i col·loquem primer els trossos de l'ossobuco. Hi afegim per sobre les verdures (amb una escumadora per evitar afegir excés d'oli). També posar per sobre les fulles de llor, els claus d'olor i els grans de pebre negre.

Posar l'olla en "baixa" durant 5 hores i mitja, comprovar-ho quan estiguem al voltant de les 5 h., ja que si ens passéssim de cocció la carn perdria la melositat. Com sempre amb aquestes olles, tot depèn de quina marca teniu pot anar més o menys ràpid.

Destapar perquè pari la cocció. Millor ho fem el dia abans. El mateix dia que ho volem consumir, treure la carn i la col·loquem en una safata que pugui anar al forn. Agafem tota la bresa i retirem el llor, els claus i el pebre i ho passem pel minipimer. Cobrim la carn i ho escalfem al forn a 150º una estona abans de servir.


  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada