Ingredients:
- 1 conill petit tallat en 8 trossos (1 kg. aprox)
- El fetge del conill
- 300 gr. de pinetells o rovellons (frescos o en conserva)
- 1 ceba
- 2 grans d'all
- 1 fulla de llor, 1 paquet de picada, julivert
- 125 ml. de vi ranci
- 250 ml. de brou (de verdures, carn, pollastre...)
- OOVE, sal, pebre negre. 1 fulla de llor
Elaboració:
Rentar bé el conill i l'assequem.
Salpebrar-lo.
Netegem els bolets i els saltem en una paella amb una mica d'oli. Ho retirem i reservem.
En una cassola gran amb una mica d'oli, rostim els trossos de conill i el fetge. A mig fer hi tirem la ceba tallada a la brunesa i la fulla de llor.
Quan ja estigui ben daurat, retirem el fetge i hi afegim el vi ranci , deixant a foc mig uns 10 minuts, que s'evapori l'alcohol.
Ho reguem amb el brou, tapem i deixem coure a foc baix . Quan estigui mig cuit, retirem el conill i passem la salsa i la ceba pel minipimer. Ho tornem a ajuntar tot plegat i hi incorporem els bolets saltats.
Fem la picada amb un gra d'all, una mica de julivert i un paquetet de barreja per fer la picada (ametlles, avellanes, bastonets, pinyons....) i el fetge de conill.
Ho deixatem amb una mica d'aigua o de brou i ho incorporem al conil, barrejant bé amb cura, i comprovant que estigui bé de sal.
Tapar i fer la xup-xup una estona més, fins que el conill estigui ben cuit (en el moment de coure, si veiem que necessita una mica més de brou, l'afegim).
Deixar reposar, millor fer el dia abans.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada