diumenge, 12 de desembre de 2021

PORROS CONFITATS, AMB VINAGRETA

 

Ingredients:


  • 4 porros de mida mitjana
  • Oli d'oliva verge extra
  • Per la vinagreta:
  • 6 culleres d'OOVE
  • 2 cullerades de vinagre de poma
  • 1 culleradeta de mostassa 
  • sal i pebre
  • 1 ou dur

Elaboració:

Rentem bé els porros, eliminant les parts dures i reservant només la part més tendra (descartem la part verda que guardarem per altres coses).
Els tallem en trossos d'aprox. 8/10 cms. (en sortiran 8 trossos)

Els col·loquem ben posats en l'olla de cocció lenta (slow cooker) i els cobrim amb l'oli d'oliva. 
Cuinar entre 2 i 3 hores en "alta" , tot dependrà de l'olla que tingueu, el millor és que passat 2 hores ho comproveu i quan es punxi estigui tendra, i que no se'ns desfacin, han de tenir consistència.
Si no teniu aquest tipus d'olla, ho feu de la mateixa manera al foc, amb termòmetre controlant la temperatura, que no passi de 80· 

Un cop estiguin cuits, els traiem de l'oli i els posem a escorre sobre paper de cuina. Reservar.

Preparem la vinagreta amb l'oli i la mostassa, tot ben barrejat i després hi afegim el vinagre, una mica de sal i pebre i si volem cibulet picat, julivert.....
Barrejar-ho tot molt bé.
Tallar l'ou dur ben petit.

Emplatem: posem els porros confitats, a sobre l'ou picat i per últim la vinagreta.
Es pot servir tebi o fred.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada