diumenge, 10 de juliol de 2022

CANELÓ DE CARBASSÓ FARCIT DE BRANDADA DE BACALLÀ

 

Ingredients:



per la brandada:

  • 200 gr. de bacallà esqueixat dessalat
  • 150 ml. oli d'oliva verge extra
  • 1 gra d'all
  • 40 gr. nata líquida per cuinar
per el caneló:
  • 2 carbassons 
  • mel
  • 1 poma verda
  • olivada
  • mainesa

Elaboració:

Primer farem la brandada:  
Posem tot l'oli en una paella i hi fregim l'all laminat (sense el grill), un parell de minuts vigilant que o se'ns cremi.
A continuació hi afegim el bacallà i el coem uns 30 segons, remenant una mica.
Colem i reservem l'oli.
En el got de la batedora de braç, triturem bé el bacallà i l'all.  Un cop triturat hi anem afegint l'oli de mica en mica, i també incorporem la nata líquida, vigilant que no se'ns talli, ha de quedar una massa homogènia.
Ho posem dins una mànega i reservem a la nevera un cop fred,  almenys durant un parell d'hores.

Tallem ben fi el carbassó amb una mandolina (desestimar els primers talls).
L'escaldem en aigua bullent amb sal durant 12 segons, retirem i el posem de seguida en aigua freda amb gel perquè talli la cocció. Ho assequem bé amb paper de cuina.

Agafem un tros de paper film de cuina i col.loquem les làmines de carbassó sobreposant les unes amb les altres. Escapcem les puntes per igualar-lo.
al mig, hi repartim la brandada amb la mànega pastissera.
L'emboliquem amb cura per aconseguir la forma del caneló.

El posem  en una safata (jo l'he partit en 2 perquè m'ha sortit massa llarg) . A sobre hi posem uns puntets d'olivada.
Tallem un trosset de poma verda (sense la pell) en dauets molt petits i els escampem per sobre.
Hi repartim uns filets de mel, i per últims uns botonets de maionesa en els laterals. 

Tot plegat una bona combinació de sabors.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada