dimarts, 20 de novembre del 2012

PEUS DE PORC AMB SALSAFINS

Ingredients:

4 peus de porc
Salsafins (1 kg)
ceba
tomàquet
12 ametlles torrades
3 grans d'all
farina, sal, pebre, oli, 1 fulla de llor






Elaboració:

Bullir els peus de porc amb una fulla de llor fins que estiguin ben tendres. (jo els compro cuits i els hi arrenco el bull 1/2 hora fins que veig que estan molt tous).
Pelar els salsafins amb un pelador (també es poden rascar amb un ganivet). Netejar bé i fer bullir amb una mica de sal fins que estiguin cuits.

Deixar refredar. Fregir enfarinats (lleugerament) els peus de porc i reservar. Fer el mateix amb els salsafins. Tot amb poca farina i espolsant-la perquè no quedi en excés.

En una cassola, posar a coure una ceba tallada molt petita, fins que estigui transparent. Afegir tomàquet i deixar fer. Quan ja estigui, tirar-hi els peus i remenar una mica. Afegir aigua (o millor una mica de brou de carn i aigua de bullir els peus) i rectificar de sal i pebre.
 Deixar fer amb el foc mig-baix. Fer una picada amb les ametlles i els grans d'all i afegir a la cassola. Tapar.  Afegir els salsafins i que vagi coent, més o menys una 1/2 horeta i que no ens quedi enganxat (anar sacsejant), tirar-hi una mica d'aigua si cal.

Millor fer el dia abans, que així queda molt millor.

                                    ************************************



El salsafí (o salsifí) és un tubercle similar al nap, però amb un sabor més suau i fi, és una arrel llarga i prima com la pastanaga. Típics de les comarques gironines, en concret de la comarca de La Selva. Molt bons per fer guisats amb ànec, pollastre, peus de porc, etc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada