Ingredients:
- 1 paquet de pa de motlle sense crosta (12 llesques)
- 1 pot d'olives farcides
- Tonyina en oli (250 gr. escorregut)
- Blat de moro dolç (conserva)
- 1 tomàquet
- 4 ous
- Maionesa (feta a casa o una de pot que sigui bona)
Elaboració
Agafem un motlle tipus plum-cake i el folrem totalment amg film plàstic de cuina, deixant que ens sobri un bon troç per cada costat.
Bullim els ous uns 12 minuts, refredem i els reservem.
Pelem el tomàquet i el tallem a daus petits. Tallem les olives a rodelles. Piquem els ous durs (reservem mig ou i unes quantes olives per la decoració).
En un bol hi col·loquem el tomàquet, les olives, els ous durs, la tonyina escorreguda i esmicolada, 4 o 5 cullerades de blat de moro i unes quantes cullerades de maionesa. Barregem bé.
Folrem el motlle amb llesques de pa de motlle, ens ha de quedar totalment cobert, tallant el pa per ajustar-ho bé. Posem una capa de la barreja que haurem fet de la tonyina. Una altra capa de pa i una altra de la tonyina vigilant que ens quedi totalment cobert fins les vores. Anirem fent capes fins a acabar amb una de pa (en total hi hauran 4 capes de pa i 3 de la mescla de tonyina).
Un cop acabat, cobrim el pastís amb el film de plàstic que hem deixat de més i així no s'ens assecarà, prement una mica.
Deixarem un mínim de 3 hores a la nevera (també o podem fer el dia abans).
Desemmotllem, retirant el plàstic que tapa el pastís i bolcant-lo en una safata. Hi escampem maionesa per sobre i decorem amb unes llenques de tonyina, ou dur i olives tallades, a gust.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada