diumenge, 5 de maig del 2024

PASTÍS FRED DE TONYINA

 

Ingredients:


  • 1 paquet de pa de motlle sense crosta (12 llesques)
  • 1 pot d'olives farcides
  • Tonyina en oli (250 gr. escorregut)
  • Blat de moro dolç (conserva)
  • 1 tomàquet
  • 4 ous
  • Maionesa (feta a casa o una de pot que sigui bona)


Elaboració

Agafem un motlle tipus plum-cake i el folrem totalment amg film plàstic de cuina, deixant que ens sobri un bon troç per cada costat.

Bullim els ous uns 12 minuts, refredem i els reservem.

Pelem el tomàquet i el tallem a daus petits. Tallem les olives a rodelles. Piquem els ous durs  (reservem mig ou i unes quantes olives per la decoració).

En un bol hi col·loquem el tomàquet, les olives, els ous durs, la tonyina escorreguda i esmicolada,  4 o 5 cullerades de blat de moro i unes quantes cullerades de maionesa. Barregem bé.

Folrem el motlle amb llesques de pa de motlle, ens ha de quedar totalment cobert, tallant el pa per ajustar-ho bé. Posem una capa de la barreja que haurem fet de la tonyina. Una altra capa de pa i una altra de la tonyina vigilant que ens quedi totalment cobert fins les vores. Anirem fent capes fins a  acabar amb una de pa (en total hi hauran 4 capes de pa i 3 de la mescla de tonyina).

Un  cop acabat, cobrim el pastís amb el film de plàstic que hem deixat de més i així no s'ens assecarà, prement una mica.

Deixarem un mínim de 3 hores a la nevera (també o podem fer el dia abans).

Desemmotllem, retirant el plàstic que tapa el pastís i bolcant-lo en una safata. Hi escampem maionesa per sobre i decorem amb unes llenques de tonyina, ou dur i olives tallades, a gust.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada