- 4 talls de rap
- 4 talls de lluç
- 1 calamar
- 1 sípia
- 8 gambes
- 8 escamarlans
- Musclos i cloïsses (1 grapat de cada)
- 3 tomàquets madurs
- 1 ceba mitjana
- 1 tall de porro (part blanca)
- 2 grans d'all
- Farina
- 1 fulla de llor
- Pebre vermell dolç
- ½ got de vi blanc
- Per la picada: 1 bossa de picada (ametlles-avellanes-galeta..) all i julivert.
- Fumet de peix
Elaboració:
Fer el fumet de peix amb els crancs, cintes, espines, etc i una pastanaga i mitja ceba (bullir 20 minuts i reservar). També el podem comprar fet.
En una olla obrir els musclos i reservar el brou que han deixat anar i incorporar-lo al fumet . En una paella, obrir les cloïsses que prèviament haurem tingut en remull amb aigua i sal com a mínim 1 hora perquè treguin la sorra.
Salar tot el peix (ull, no ens passem perquè no ens quedi fort de sal).
Agafar una cassola amb oli i saltem els calamars tallats a trossos. Retirar. A continuació fregir molt poquet el lluç i el rap enfarinats . Retirar.
En el mateix oli, fer tomba i tomba als escamarlans i les gambes. Reservar.
Un cop fet això, en la mateixa cassola (si cal, afegir oli), incorporar la ceba i el tros de porro tallats molt petits i també un parell de grans d’all picats. Deixar a foc una mig-baix que es vagi estovant.
Un cop la ceba estigui transparent, afegir el tomàquet sense pell ni llavors (aixafat o ratllat), 1 fulla de llorer i 1 culleradeta de pebre vermell dolç i deixar coure.
Tirar el ½ got de vi blanc i deixar destapat que s’evapori l’alcohol.
Després d’uns 10 minuts, un cop reduït, afegir 5 cullerots del fumet de peix. Reduir uns 10 o 15 minuts més a foc mitjà.
Mentrestant, fer la picada al morter (que quedi ben fina).
Posar tot el sofregit en un got de la batedora i triturar-ho (si cal, afegir una mica de fumet). Rectificar de sal.
En la mateixa cassola, col·locar tot el peix que quedi ben repartit, i a sobre afegir tot el sofregit. Incorporar la picada (diluïda amb una mica de fumet).
Deixar tapat uns 15 minuts a foc mitjà-baix, sacsejant la cassola perquè quedi la salsa ben repartida.
Millor cuinar un dia per l'altre.
Un cop acabat, també ho podem posar a gratinar un parell de minuts al forn.
Pot ser excelent.
ResponEliminasuper bo !!! gràcies
Elimina