Ingredients:
- 750 gr. de popets nets (poden ser congelats)
- 750 gr. de faves desgranades
- 1 ceba de figueres
- 2 grans d'all
- 3 tomàquets madurs
- Fumet de peix
- Mig got de vi ranci
- 1 fulla de llor
- 4 o 5 fulles de menta
- OOVE, sal, pebre negre
- Per la picada, una bosseta de picada, all i julivert
Elaboració:
Compreu els popets nets (si no, els netegeu girant la bossa i retirant les vísceres, i amb unes tisores tallar la boca que queda al mig dels tentacles i els ulls). Jo els he comprat a la peixateria ja nets.
Rentar bé i deixar escorre. Si els fem servir congelats, deixar descongelar a la nevera el dia abans.
En una cassola, posar una mica d'oli i saltar els popets a foc mitjà. Canviaran de color i trauran molta aigua. Quan ja no quedi aigua, afegir la ceba tallada en juliana, junt amb els grans d'all pelats i tallats a rodelles, remenant-ho tot molt bé. Tapar i deixar a foc baix.
Quan la ceba ja hagi suat, afegir 3 tomàquets ratllats (sense pell ni llavors) o trese cullerades de tomàquet natural trinxat de pot . Quan estigui sofregit, afegir el mig got de vi ranci i deixar 10 minuts que evapori l'alcohol.
Tornem a tapar i deixem coure a foc baix uns 30 minuts.
Rentem bé les faves pelades i les afegim a la cassola, amb les fulles de menta tallades, remenant-ho tot molt bé. Cobrir de fumet. Salpebrar.
Tapem i ho deixarem fins que estiguin les faves ben tendres (tot depèn de lo tendres que siguin, entre 30/45 minuts). Provar i rectificar de sal si cal. Si ens queda sense brou hi podem afegir més fumet (calent).
Piquem bé una bosseta de picada, un parell de grans d'all i una branqueta de julivert i quan ja estiguin quasi cuites les faves, hi afegim la picada, repartint bé.
Deixar reposar abans de servir, o millor fer el dia abans.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada