dijous, 15 d’octubre del 2015

PEBROTS VERDS FARCITS

Ingredients:

-8 pebrots verds (tipus italians)
-500 gr. carn picada (barrejada vedella i porc)
-1 ceba.
-tomàquet madur trinxat (un parell)
-2 grans d'all
-1 copa vi blanc
-1 llesca pa de pagès
-2 ous
-llet
-oli
-sal, all, julivert, pebre
-Per la picada:  1 llesqueta pa fregit,  2 grans all, 12 ametlles, julivert

Elaboració:

Posar la carn en un bol.
Treure la molla a la llesca de pa i mullar-lo amb una mica de llet, pastant-lo amb les mans. Picar ben petits 2 grans d'all i un grapat de julivert. Incorporar-ho tot junt amb els 2 ous sencers a la carn, i barrejar-ho tot molt bé. Salpebrar.
Un cop fet, agafar els pebrots (sense el barret i nets de llavors) i farcir-los amb molta paciència amb la barreja que hem fet de la carn, mirant de prémer bé perquè queden ben farcits. Reservar.

En una cassola amb una mica d'oli, sofregir la ceba i 2 grans d'all laminats, que ens quedi ben tou . A continuació abocar-hi el tomàquet ratllat , deixant que es faci fins que el sofregit quedi brillant, i afegir la copa de vi blanc que s'evapori (uns 10 minuts). Ara posar-ho tot en un pot del minipimer i triturar-ho bé que quedi ben fi.

En la mateixa cassola, tornar a posar el sofregit , i hi afegirem els pebrots farcits (un truc perquè no s'escapi el farcit és enfarinar el costat on hi ha la carn). Afegir aigua calenta (que quedin mig coberts), salpebrar  i deixar a foc mig-baix durant uns 45 minuts (els pebrots han de quedar ben cuits però no s'han de desfer!). Vigilar que no quedin sense aigua i afegir-ne si cal.

Fer la picada en el morter i incorporar-ho amb compte, que no es trenquin els pebrots i quedi ben repartit.
10 minuts més i ja estarà a punt de menjar.
(com tots els guisadets, millor fer-lo el dia abans)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada