divendres, 10 de juliol del 2020

ARRÓS CALDÓS AMB LLOBREGANT

Ingredients (per a 4 persones)


- 2 llobregants (llamàntols)
- 8 gambes
- 300 gr. arròs (millor arròs bomba)
- 1400 ml. de brou de peix (vermell)
- El tros blanc d'un porro
- 1 ceba
- 2 tomàquets madurs
- 200 ml. vi blanc
- Alls, julivert, pebre vermell dolç, sal, oli.



Elaboració:

Pelar les gambes i reservar.

Tallar el llamàntol, separant el cap de la cua. El cap tallar-lo per mig, i les cues en rodelles, Jo els compro normalment congelat, però això depèn de si en trobeu o no de frescos. Va bé que quedi almenys 1/2 cap i un tros de cua per persona. Les pinces les separeu i li doneu un cop amb la mà de morter mateix, perquè quedin una mica trencades així serà més fàcil menjar-les.

En una cassola, amb una mica d'oli, saltem els caps i les cloves de les gambes. Retirar i  passar el xino, aixafant bé per treure tota la substància.  Reservar.

Si ens ha sobrat oli (siní, n'afegim), saltem 2 o 3 grans d'all laminats, la ceba i el porro tallat molt petit, amb una mica de sal perquè suï.
Quan això estigui ben fet, afegir els tomàquets ratllats (sense pell ni llavors), i seguir sofregint. Afegir també el suc que hem colat dels caps de les gambes i una mica de julivert tallat petit. Quan el sofregit estigui ben brillant, tirar-hi una culleradeta petita de pebre vermell dolç, donar quatre voltes i afegir el vi.
Deixar destapat que evapori l'alcohol.
Ara toca afegir el brou de peix, i passar el minipimer perquè quedi tot fi.

Quan bulli, ja podem tirar-hi l'arròs i incorporar també els caps i les pinces dels llamàntols. Rectificar de sal. Deixar bullir 20 minuts.
Pensem que 5 minuts abans d'acabar de coure, afegim les cues dels llamàntols  i també les gambes pelades.

Apaguem el foc i deixem reposar 5 minuts, i cap a taula !



A veure, el brou vermell el podeu fer, però jo des que he descobert el Fumet de Peix dels Pescadors de Roses, me n'oblido. És 100% natural, sense gluten, boníssim per fer qualsevol sopa o cuinats amb peix. Val la pena tenir-ne, i ens estalviem feina.
Per fer aquest plat, he posat 1 pot de fumet de peix (900 ml) i 500 ml. de fumet que he fet  jo amb 4 espines de rap que tenia al congelador.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada