diumenge, 13 d’agost del 2023

SARDINES ESCABETXADES


Ingredients:

  • 1 kg. de sardines
  • 1/2 litre d'oli oliva
  • 1/4 litre de vinagre de vi blanc
  • Sal
  • Farina
  • 1 pastanaga
  • 1 ceba
  • 8 grans d'all
  • 1 bitxo de caiena
  • 1 cullerada pebre vermell dolç
  • Uns grans de pebre negre (10/15)
  • 1 branca farigola
  • 1 branca romaní
  • 4 fulles de llor



Elaboració:

Netejar bé les sardines, treure el cap, les tripes  i les escates i rentar bé. Deixar escorre.
Les salem , enfarinem i fregim en una paella amb oli. Anar col·locant en una safata plana.

Quan estiguin totes fregides, tirar en el mateix oli les pastanagues tallades a rodelles i la ceba en juliana, tot a foc mitjà. Quan estiguin toves, afegir els alls i deixar enrossir. Afegir la resta d'oli.

Retirar del foc i afegir el bitxo, el pebre vermell dolç, el vinagre (amb molt de compte que no us esquitxi) , i a continuació els grans de pebre i les herbes  (llor, farigola  i romaní), i una mica de sal.

Tornar a posar al foc i deixar que faci la xup-xup a foc mitjà durant uns 4 minuts.

Abocar-ho sobre les sardines, tapar i deixar a la nevera un mínim de 3 o 4 dies.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada