Ingredients:
- 1 kg. de sardines
- 1/2 litre d'oli oliva
- 1/4 litre de vinagre de vi blanc
- Sal
- Farina
- 1 pastanaga
- 1 ceba
- 8 grans d'all
- 1 bitxo de caiena
- 1 cullerada pebre vermell dolç
- Uns grans de pebre negre (10/15)
- 1 branca farigola
- 1 branca romaní
- 4 fulles de llor
Elaboració:
Netejar bé les sardines, treure el cap, les tripes i les escates i rentar bé. Deixar escorre.
Les salem , enfarinem i fregim en una paella amb oli. Anar col·locant en una safata plana.
Quan estiguin totes fregides, tirar en el mateix oli les pastanagues tallades a rodelles i la ceba en juliana, tot a foc mitjà. Quan estiguin toves, afegir els alls i deixar enrossir. Afegir la resta d'oli.
Retirar del foc i afegir el bitxo, el pebre vermell dolç, el vinagre (amb molt de compte que no us esquitxi) , i a continuació els grans de pebre i les herbes (llor, farigola i romaní), i una mica de sal.
Tornar a posar al foc i deixar que faci la xup-xup a foc mitjà durant uns 4 minuts.
Abocar-ho sobre les sardines, tapar i deixar a la nevera un mínim de 3 o 4 dies.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada