Ingredients:
- 4 carxofes
- 4 llesques de pernil salat
- 12 gambes fresques
- OOVE, pebre en gra, sal
Elaboració:
Netejar bé les carxofes, traeient les fulles exteriors, guardant només l'interior , traient les barbes internes. Tallar a quarts.
Posar en un cassó, cobertes d'oli d'oliva suau, i confitar-les en foc molt baix, durant uns 45 minuts, fins que estiguin ben tendres. Reservar, colant l'oli i guardar-lo (el que sobri el podrem fer servir per remenats, truites, etc)
Pelar les gambes, reservant els caps i deixant la cua.
Escalfar el forn a 150º i posar-hi les llesques de pernil salat sobre un paper de forn. Deixar fins que quedin seques (uns 15/20 minuts, anar controlant, depèn del forn). Treure i quan estigui fred passar per la picadora, fent un pols de pernil.
Fregir els caps de les gambes en oli que ens ha sobrat de confitar les carxofes, i quan estiguin fetes, fer lleugerament els cossos de les gambes salades, tomba i tomba.
Muntar el plat amb uns cercles, 4 talls de carxofes amb una mica de sal per sobre i 3 gambes. Escampar pols del pernil, posar els caps de les gambes fregides i per últim tirar un parell de cullerades de l'oli que hem cuit les gambes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada