dimecres, 11 de novembre de 2020

COCA DE RATAFIA

 

Ingredients: 











  • 200gr. de farina
  • 6 ous
  • 200 gr. de sucre
  • 125 ml. oli de girasol
  • 125 ml. ratafia
  • 1 sobre de llevat Royal
  • 100 gr. de panses sense pinyol
  • 1 grapat d'ametlles en gra
  • Sucre i ratafia per l'acabat de sobre


Elaboració:

Posar les panses en remull amb la ratafia unes 4 hores.

En una paella sense oli ni res, torrar una mica les ametlles en gra, sense parar de remenar fins que sentim l'olor de torrat. Reservar.

Colar les panses de la ratafia i reservar.

Separar les clares dels rovells dels ous, posant cada cosa en un bol diferent. 
Amb la batedora de barnilles, muntar les clares a punt de neu amb un pessic de sal i  amb la 1/2 del sucre.
Fer el mateix amb els rovells amb l'altra 1/2 del sucre, fins que quedin blanquinoses.

En un altre bol, barrejar la ratafia amb l'oli i afegir  la farina i el llevat Royal, tot tamisat.
Quan estigui ben barrejat, anar incorporant les clares a punt de neu i els rovells  amb compte per no  fer-lo baixar, amb una espàtula, amb  moviments suaus i envoltants, fins que ja ho tinguem tot integrat, i afegir les panses.

Ara agafem un motlle (jo l'he fet amb un motlle de 40 x 30, si el fem amb un motlle més petit quedarà un pèl més gruixuda), hi col·loquem paper de forn untat amb mantega.
Abocar la mescla i posar al forn a 180º durant uns 30 minuts. Controlem, ja que depèn del forn i del gruix de la coca, ha de quedar rossa i vigilar que no es cremi, també podem clavar un escuradents i si surt net ja la tenim cuita.

Treure del forn, i encara calenta, pintar amb ratafia per sobre (amb un pinzell), posar una mica d'ametlles que ja haviem  torrat i empolsar amb sucre. Es pot posar un minut al forn a gratinar, perquè el sucre es desfaci una mica.

Desemmotllar i deixar refredar.



Es fa  amb farina de blat, però es pot substituir per farina sense gluten, mescla mix C rebosteria  de Schär. Tot amb les mateixes mides. Jo l'he fet amb aquesta farina (a casa tenim un celíac) i ha sortit així de fantàstica !!!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada