Entrades populars

diumenge, 19 de juliol de 2020

PEUS DE PORC AMB SALSA DE CEPS


ingredients:
-2 peus de porc tallats pel mig
-uns quants talls de ceps assecats (uns 10/12)
-2 tomàquets madurs
-6 cebetes petites
-1 tros de porro (la part blanca)
-2 cebes mitjanes
-1 got vi blanc
-6 grans d'all 
-oli, sal, pebre negre, pebre vermell dolç, pebre vermell picant


elaboració:
Bullir els peus fins que estiguin ben cuits (amb una bresa de verdures i herbes). Jo els compro cuits i els faig bullir igualment una mitja hora. Reservar també el suc de cocció.
Rentar els ceps i posar-los en remull amb una mica d'aigua, que s'hidratin.
Agafar les cebetes petites (escalunyes) i coure una mica en el microones mateix, que quedin una mica tovetes.
En la cassola on farem el guisat, saltejar les cebetes que hem cuit prèviament amb una mica d'oli, i també 5 o 6 grans d'all sense pelar.
Retirar. Abocar la ceba tallada ben petita, i deixar que es faci amb una mica de sal . Quan comença a agafar color, afegir un cullerot d'aigua de remullar els ceps,  i reduir amb el foc mitjà/baix . Afegir el porro tallat ben petit.  Remenar bé i que es vagi fent.
Ratllar els tomàquets i afegir al sofregit , junt amb pebre vermell (1/2 cullerada petita de picant i 1/2 de dolç).
Quan estigui tot ben fet i el tomàquet brillant, tirar-hi el got de vi blanc i deixar que evapori l'alcohol i a continuació afegir un altre cullerot de l'aigua dels ceps. Salpebrar i reduir.
Posar en un got i passar per la batedora (minipimer).
En la cassola, una mica d'oli i saltar els ceps lleugerament, i tornar a posar les cebetes i els alls a la cassola. Abocar-hi la salsa . Afegir un parell de cullerots de l'aigua de bullir els peus. Rectificar de sal .
A continuació afegir els peus, i que es vagin fent amb la salsa a foc baix.

La recepta és aquesta, però jo hi he afegit al final uns rovellons prèviament saltejats amb una mica d'oli.


2 comentaris: