Entrades populars
-
Ingredients: 3 carxofes del Prat 3 Calamars 1 ceba gran 1 raig de vi ranci Oli d'oliva, sal, pebre negre en gra, julivert, sal maldom ...
-
Ingredients (per a 4 persones): -1 rap d'aprox. 750 gr -200 gr. pèsols -4 gambes, 4 escamarlans, 1/4 kg. musclos -tomàquet madu...
-
Ingredients: -8 talls de rap -2 llobregants -1 kg. de patates -2 tomàquets madurs -4 grans d'all -1 ceba -1 nyora -1/4 l. vi...
-
Ingredients -Rovellons (sencers, petits) -Oli -Vinagre de vi blanc -Sal -Pebre negre Elaboració: Netejar bé els bolets, sempr...
-
Ingredients: 350 gr. ametlla crua mòlta 280 gr. sucre 200 gr. de patata (també es pot fer amb moniato) 1 llimona Farina 1 ou Pinyons (100 ...
-
Ingredients - 1 calamar -1 filet de rap (400 gr. aprox) -200 gr. Gambes -10 o 12 musclos o cloïsses -1 ceba -1 tomàquet -1 litre de...
-
Ingredients: 4 calamars d'una mida mitjana 1 ceba gran o 2 de mitjanes 3 grans d'all Vi ranci Sal, OOVE, pebre negre, julivert Ela...
-
ingredients: -2 peus de porc tallats pel mig -uns quants talls de ceps assecats (uns 10/12) -2 tomàquets madurs -6 cebetes petites -...
-
Quan vàrem estar confinats, en Nandu va penjar unes fantàstiques receptes al youtube, i n'he fet alguna. He fet l'ensaladilla russa ...
-
Ingredients: -1 o 2 carbassons(dels llargs) -8 llesques de cansalada fumada -8 llagostins (cru) -1ou -Pa ratllat -oli, sal El...

diumenge, 19 de juliol de 2020
PEUS DE PORC AMB SALSA DE CEPS
ingredients:
-2 peus de porc tallats pel mig
-uns quants talls de ceps assecats (uns 10/12)
-2 tomàquets madurs
-6 cebetes petites
-1 tros de porro (la part blanca)
-2 cebes mitjanes
-1 got vi blanc
-6 grans d'all
-oli, sal, pebre negre, pebre vermell dolç, pebre vermell picant
elaboració:
Bullir els peus fins que estiguin ben cuits (amb una bresa de verdures i herbes). Jo els compro cuits i els faig bullir igualment una mitja hora. Reservar també el suc de cocció.
Rentar els ceps i posar-los en remull amb una mica d'aigua, que s'hidratin.
Agafar les cebetes petites (escalunyes) i coure una mica en el microones mateix, que quedin una mica tovetes.
En la cassola on farem el guisat, saltejar les cebetes que hem cuit prèviament amb una mica d'oli, i també 5 o 6 grans d'all sense pelar.
Retirar. Abocar la ceba tallada ben petita, i deixar que es faci amb una mica de sal . Quan comença a agafar color, afegir un cullerot d'aigua de remullar els ceps, i reduir amb el foc mitjà/baix . Afegir el porro tallat ben petit. Remenar bé i que es vagi fent.
Ratllar els tomàquets i afegir al sofregit , junt amb pebre vermell (1/2 cullerada petita de picant i 1/2 de dolç).
Quan estigui tot ben fet i el tomàquet brillant, tirar-hi el got de vi blanc i deixar que evapori l'alcohol i a continuació afegir un altre cullerot de l'aigua dels ceps. Salpebrar i reduir.
Posar en un got i passar per la batedora (minipimer).
En la cassola, una mica d'oli i saltar els ceps lleugerament, i tornar a posar les cebetes i els alls a la cassola. Abocar-hi la salsa . Afegir un parell de cullerots de l'aigua de bullir els peus. Rectificar de sal .
A continuació afegir els peus, i que es vagin fent amb la salsa a foc baix.
La recepta és aquesta, però jo hi he afegit al final uns rovellons prèviament saltejats amb una mica d'oli.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Oh quina bona pinta que fan!
ResponSuprimeixM’agrada molt!!! El faré !!! Gracies
ResponSuprimeix