diumenge, 17 d’octubre de 2021

CASSOLETES DE LLUÇ I GAMBES

 

Ingredients:


  • 6 crestes (tipus buitoni) ("empanadillas")
  • 1 filet de lluç sense espines
  • 12 gambes
  • 2 palets de cranc
  • Sal, OOVE, pebre negre, nou moscada
  • Llet
  • Cibulet fresc i anet sec
  • Formatge ratllat



Elaboració:


Escalfar el forn a 200º .
Agafem un motlle de fer magdalenes,  ho pintem amb una mica d'oli i hi posem amb compte les crestes, per fer les cassoletes. Enfornar uns 8 minuts (o fins que ens quedin daurades).
Treure de motlle i deixar refredar.

Tallar a quadrats el lluç vigilant que no hi hagi espines. L'enfarinem lleugerament.
En una paella amb un rajolí d'oli, hi posem el lluç i li donem unes voltes, a continuació hi tirem les gambes (abans li traiem el ventre) tallades a trossets petits. En un parell de minuts, tot remenant, ja hi podem afegir els palets de cranc tallats petits i una mica de cibulet picat. 
Hi tirem sal, una mica de pebre i una mica de nou moscada.

Ara afegim una mica de llet, anem removent fins que ens quedi espès. 

Retirem del foc i omplim les cassoletes.  
Cobrim amb formatge ratllat i un polsim d’anet i posar uns minuts al forn  a gratinar, vigilant que no se'ns cremi.

 

1 comentari: