diumenge, 19 de febrer del 2023

CUETES DE RAP AL FORN

 

Ingredients:


  • 4 cues petites de rap
  • 8 gambes vermelles
  • Un grapat de musclos
  • 3 patates 
  • 1 ceba de Figueres
  • 1 tomàquet vermell
  • 3 grans d'all
  • 100 ml. de vi blanc
  • 100 ml. de brou de peix ( o més vi)
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal, pebre negre, pebre vermell.



Elaboració:

Escalfem el forn a uns 180º

Rentem els musclos i els obrim al vapor. Reservem.

Rentem el rap i li fem uns petits talls al costat de l'os, perquè se'ns cogui millor.

Pelem les patates i les tallem a rodelles una mica gruixudes. Les col·loquem ben repartides en una safata de forn. Fem el mateix amb la ceba, que la posarem sobre les patates. Salpebrem i hi tirem un bon raig d'oli per sobre.
Ho posem al forn fins que punxant estiguin una mica toves (uns 30 minuts). A mitja cocció hi posem el mig got de vi blanc, que es vagi coguen.

En una paella, hi fregim a foc baix els 3 grans d'all pelats. Els retirem i saltem lleugerament les gambes. Traiem les gambes  i en el mateix oli hi tirem una cullerada petita de pebre vermell dolç. Retirem immediatament i reservem.

Posem els rapets a sobre les patates que ja tindrem mig cuites. Salpebrar-los i tirar per sobre la mica d'oli que hem guardat amb el pebre vermell, que tindrà el sabor de les gambes. Repartim per la safata el tomàquet que haurem tallat petit i els grans d'all que havíem fregit.
Regar també amb una mica de fumet de peix  (si no en teniu, una mica més de vi).

Quan ja estiguin cuites (tot depèn del forn, seràn uns 15 minuts però millor anar controlant), afegirem les gambes i els musclos i deixarem 3 o 4 minuts més i ja ho tenim a punt.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada