Ingredients:
- 300 gr. de faves pelades
- 200 gr. de pèsols
- 1 sípia gran (bruta, amb la melsa)
- 3 tomàquets madurs
- 1 ceba de Figueres
- Mig got de vi blanc
- Fumet de peix
- 3 grans d'all, oli,, sal, pebre negre i pebre vermell dolç.
- Unes fulles de menta.
- 1 bosseta per fer la picada, all i julivert
Elaboració:
Netejar bé la sípia, traient la pell , reservant la bossa de la melsa. Tallar a rectangles.
En una cassola amb oli, ofegar una mica la sípia i retirar.
En la mateixa cassola, hi tirem els grans d'all laminats i hi donem unes voltes. Incorporar la ceba tallada petita (amb una mica de sal) i remenar bé.
Quan la ceba estigui ben cuita, tirar-hi el tomàquet madur ratllat i la bossa de la melsa de la sípia, junt amb una culleradeta de pebre vermell dolç. Deixar a foc baix fins que estigui tot ben confitat.
A continuació abocar el vi i deixar fins que s'hagi evaporat l'alcohol (uns 10 minuts).
Tirar-hi les faves ben netes i la menta tallada petita. Ho remenem bé i cobrim amb el fumet de peix, salpebrar i tapar (si ho fem amb faves congelades les tirem tal qual) . Deixar a foc baix durant 25 minuts.
Passat aquest temps, afegir els pèsols, tornar a tapar i deixar uns 25 minuts més (vigilar que no ens quedi sec). Vigilar fins que tot estigui ben cuit, ja que dependrà de lo tendres que siguin les faves i els pèsols. Afegir fumet si cal.
Finalment, quan faltin 5 minuts hi tirem la picada (bosseta per picada, 2 grans d'all i julivert). Deixar uns minuts i retirar.
Millor cuinar el dia abans, ens quedarà millor.
*******************
Consells: en comptes de fer-ho amb faves i pèsols frescos es pot fer amb producte congelat. El temps de cocció pot variar, per això el millor és anar controlant.
Com que els pèsols requereixen menys temps de cocció, i a efectes de no tallar la cocció de les faves quan incorporem els pèsols congelats, millor afegir-los cap al final cuits (prèviament bullits), ja que si els hi tirem congelats a les faves que s'estan coguen ens poden quedar dures.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada