diumenge, 9 de febrer del 2025

FLAM DE POMA

 

Ingredients


  • 600 ml. de llet sencera
  • 6 ous
  • 1 poma 
  • 150 gr. de sucre
  • 1 llimona
  • 1 pal de canyella
  • per fer el caramel: 150 gr. sucre 



Elaboració:

En un cassó hi posem la llet, el sucre, la branca de canyella i la pell de la llimona. Posem al foc i retirar quan comenci a bullir i deixem refredar.

Escalfem el forn a 180º (escalfor a dalt i a baix)

Mentre, farem el caramel: en un cassó hi posem els 150 gr. de sucre amb 4 cullerades soperes d'aigua. A foc mitjà. Ens ha d'agafar un to daurat, sobretot vigilar que no se'ns cremi.
El posem en  un motlle allargat.

Pelem la poma i traiem el cor. La tallem a làmines fines.
Les anem col·locant ben posades  en el motlle, a sobre el sucre. 

En un bol hi posem els ous sencers i el batem bé (millor amb una batedora de varetes). Afegim la llet que haurem colat i continuem remenant fins que ens quedi tot ben barrejat.
Aboquem la mescla al motlle.

Posem el motlle dins una safata amb aigua que arribi a més o menys la meitat del motlle del flam (s'ha de coure al bany maria) i ho posem al forn.

Deixar uns 45 minuts (per saber si està fet, ho punxem amb un escuradents llarg i quan surti net ja està a punt). Si veiem que ens queda massa torrat de sobre, el tapem amb paper d'alumini.

Deixem refredar i posem a la nevera unes hores. Abans de servir el desemmotllarem (per facilitar que baixi, hi podem passar un ganivet pels voltants).







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada