Ingredients
- 600 ml. de llet sencera
- 6 ous
- 1 poma
- 150 gr. de sucre
- 1 llimona
- 1 pal de canyella
- per fer el caramel: 150 gr. sucre
Elaboració:
En un cassó hi posem la llet, el sucre, la branca de canyella i la pell de la llimona. Posem al foc i retirar quan comenci a bullir i deixem refredar.
Escalfem el forn a 180º (escalfor a dalt i a baix)
Mentre, farem el caramel: en un cassó hi posem els 150 gr. de sucre amb 4 cullerades soperes d'aigua. A foc mitjà. Ens ha d'agafar un to daurat, sobretot vigilar que no se'ns cremi.
El posem en un motlle allargat.
Pelem la poma i traiem el cor. La tallem a làmines fines.
Les anem col·locant ben posades en el motlle, a sobre el sucre.
En un bol hi posem els ous sencers i el batem bé (millor amb una batedora de varetes). Afegim la llet que haurem colat i continuem remenant fins que ens quedi tot ben barrejat.
Aboquem la mescla al motlle.
Posem el motlle dins una safata amb aigua que arribi a més o menys la meitat del motlle del flam (s'ha de coure al bany maria) i ho posem al forn.
Deixar uns 45 minuts (per saber si està fet, ho punxem amb un escuradents llarg i quan surti net ja està a punt). Si veiem que ens queda massa torrat de sobre, el tapem amb paper d'alumini.
Deixem refredar i posem a la nevera unes hores. Abans de servir el desemmotllarem (per facilitar que baixi, hi podem passar un ganivet pels voltants).


Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada