diumenge, 8 de juny del 2025

RAP AMB LLAGOSTINS I PÈSOLS

 

Ingredients:



  • 1 rap d'1 kg.
  • 200 gr, de pèsols frescos (o congelats)
  • 8 llagostins
  • 2 tomàquets madurs grans
  • 1 ceba de figueres 
  • 100 ml. de vi blanc
  • 200 ml. de fumet de peix
  • OOVE, sal, pebre negre, farina
  • Per la picada: 10 ametlles, uns brins de safrà, 2 grans d'all i julivert




Elaboració:



Bullim els pèsols amb aigua amb una mica de sal. Quan estiguin tendres, escórre.

Salpebrem el rap tallat a rodelles i l'enfarinem lleugerament (espolsant per eliminar l'excés de farina).
En una cassola baixa, amb una mica d'oli, marquem el rap lleugerament. Retirem i li donem 2 voltes als  llagostins. Resevem.

En el mateix oli, hi sofregim amb foc baix la ceba fins que ens quedi ben caramel·litzada. A continuació hi tirem el tomàquet ratllat (sense pell ni llavors) amb una culleradeta de pebre vermell dolç. Deixem que es faci tot lentament fins que estigui ben confitat. A continuació hi tirem el vi blanc i deixem uns minuts que ens evapori l'alcohol.

Col·loquem el rap en la cassola, ben posat i hi tirem mig got de fumet de peix. Tapem i deixem fer uns 10 minuts, sacsejant per no trencar el peix. Incorporem els pèsols i els llagostins  i deixem 5 minuts més. 

Per fer la picada, en una paella amb quatre gotes d'oli hi fregim les ametlles i els grans d'all, tot pelat, vigilant que no es cremi. Ho posem al morter junt amb un parell de branques de julivert i uns brins de safrà. Piquem bé que ens quedi ben fi i ho tirem a la cassola, sacsejant. 
Uns minuts més i ja ho tenim. 


Millor deixar reposar o fer-ho el dia abans.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada