Ingredients:
- 4 escamarlans
- 4 llagostins
- 8 gambes vermelles petites
- 1 sípia bruta (amb la melsa)
- 400 gr. arròs
- 1 grapat de cloïsses
- 1 grapat de musclos
- 1 ceba
- 3 tomàquets madurs
- 2 o 3 grans d'all
- 1/2 copa de vi blanc
- OOVE, sal, pebre vermell dolç
- Fumet de peix (800 - 900 ml)
Elaboració:
Posem les cloïsses en aigua amb sal per purgar-les.
Preparem el fumet de peix amb algun cap de rap, de lluç, espines, crancs, cintes..... i una pastanaga, un tros de porro i un tros de ceba. Deixar bullir uns 25 minuts i reservar.
En la paella que farem l'arròs, amb una mica d'oli, saltem lleugerament els escamarlans, les gambes i els llagostins. Retirar i fer el mateix amb la sípia tallada a trossets. Quan estigui rossa retirar.
En el mateix oli (si cal n'hi afegim), sofregir a foc baix la ceba tallada petita, quan ja estigui una mica rossa afegir un parell de grans d'all picats. A continuació hi tirarem el tomàquet ratllat (sense llavors ni pell), amb una cullerada petita de pebre vermell dolç i la melsa de la sípia. Sofregir lentament fins que estigui ben brillant, i afegir un raig de vi blanc. Deixar evaporar uns 5 minuts.
Incorporar el peix, barrejar bé.
Ara hi tirarem l'arròs, que el torrarem una mica, anar remenant. Abocar el fumet de peix ben calent, el doble i una mica més que la quantitat d'arròs. Salar.
Col·locar una mica bé els escamarlans i deixar coure a foc mitjà, evidentment sense remenar, en tot cas podem sacsejar una mica la paella.
En uns 20 minuts el tindrem cuit. Haurem escalfat prèviament el forn amb el gratinador, i li acabem de posar uns 5 minuts perquès ens quedi una mica torrat, queda més bo i maco.
Jo les cloïsses i els musclos els coc a part i els incorporo abans de posar al forn, més que rés perquè em fa molta por que alguna peça dolenta em faci malbé l'arròs. Coc els musclos al vapor i les cloïsses en una paella amb una mica d'oli fins que s'obren.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada